Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Συγκέντρωση σήμερα στα δικαστήρια ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών

«Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο

Την απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης πέντε μελών της διοίκησής του από την εταιρεία «Unisol» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Καλεί τους εργαζόμενους της πόλης σήμερα Τρίτη στις 9 π.μ. σε συγκέντρωση συμπαράστασης των διωκόμενων συνδικαλιστών, στα δικαστήρια.

«Είναι η ίδια επιχείρηση η οποία πριν τρία χρόνια είχε απολύσει συνάδελφο εργαζόμενο και μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ, διότι ασκούσε τα νόμιμα δικαιώματά του σαν συνδικαλιστής, ζητώντας από την εργοδοσία να πληρώνονται οι υπερωρίες των εργαζομένων. Ο συνάδελφος με απόφαση του δικαστηρίου επέστρεψε στη δουλειά του, αλλά το μένος του εργοδότη για τη συνδικαλιστική δράση δεν έχει τέλος», θυμίζει το ΕΚ Πάτρας, που χτες παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας ότι «στον ίδιο χώρο πριν λίγο καιρό είχαμε εργατικό "ατύχημα" και παραλίγο να θρηνήσουμε συνάδελφο, διότι δεν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στον χώρο δουλειάς, με ευθύνη του εργοδότη».

Η εργοδοσία «στέλνει τώρα στο δικαστήριο συναδέλφους πρωτοπόρους συνδικαλιστές, που από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτησαν στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στην άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου μας, θέλοντας να αξιοποιήσει διατάξεις από τον νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη», τονίζει το ΕΚΠ. Καταγγέλλει τις διώξεις των συνδικαλιστών και την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, και καλεί όλα τα συνδικάτα να την καταδικάσουν, στέλνοντας μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο, ενώ συμπαράσταση, και με κάλεσμα στη συγκέντρωση στα δικαστήρια, έχει εκφράσει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας.

Αλληλεγγύη από την ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

«Η προσπάθεια να μπουν στον γύψο οι αγώνες των εργαζομένων δεν θα περάσει!», επισημαίνει η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της και καλώντας τους εργαζόμενους, τον λαό να καταδικάσουν τις διώξεις.

«Κάτω τα χέρια από τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές κομμουνιστές! Να σταματήσει κάθε δίωξη, κάθε ενέργεια για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης!», απαιτεί η Οργάνωση του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ