Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός της Ικαρίας δεν ξεχνάει τα μνημονιακά και ΝΑΤΟικά χρόνια ΣΥΡΙΖΑ

Τη γνωστή καπηλεία των αγωνιστικών παραδόσεων της Ικαρίας, προκειμένου να ντύσει την αντιδραστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επιστράτευσε ξανά το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρός του, Αλ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο νησί και την ομιλία του το Σάββατο στον Εύδηλο.

Περίσσεψαν οι αναφορές στο «κόκκινο νησί των πέτρινων χρόνων», για να συνοδεύσει τα άφθονα κάλπικα διλήμματα που σέρβιρε στους Ικαριώτες μιλώντας για «πολιτική και κοινωνική αναμέτρηση ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση», με το κόμμα του φυσικά αμετάκλητα προ πολλού με το μέρος της δεύτερης. Αλλωστε, το είδος της «προόδου» που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ οι νησιώτες το γνώρισαν απ' την καλή και την ανάποδη βλέποντας το εισόδημά τους να τσακίζεται, το μεταφορικό ισοδύναμο να μετατρέπεται σε μια ακόμα έμμεση επιδότηση των εφοπλιστών, τις τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία για την οποία υποκριτικά ο Αλ. Τσίπρας εξανέστη, και βέβαια με τη μετατροπή της μισής χώρας και του Αιγαίου σε ξέφραγο ΝΑΤΟικό «αμπέλι».

«Ο λαός της Ικαρίας δεν είναι λωτοφάγος για να έχει ξεχάσει τα μνημονιακά και ΝΑΤΟικά χρόνια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Είναι ντροπή να μιλάνε για τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ και τους εξόριστους της Ικαρίας αυτοί που φέρανε τη ΝΑΤΟική αρμάδα στο Αιγαίο και γέμισαν την Ελλάδα με βάσεις θανάτου σε συμφωνία με τον "διαβολικά καλό Τραμπ", που σήμερα στηρίζουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», σχολιάζει η ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ και προσθέτει: «Ο λαός της Ικαρίας δεν τρώει κουτόχορτο, καθώς ξέρει ότι η επόμενη κυβέρνηση, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε και με τους δυο μαζί, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, θα τηρήσει τις παρακάτω δεσμεύσεις:

- Συμμετοχή στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς με ενεργό εμπλοκή της χώρας, που πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τον λαό μας.

- Πακτωλός δισ. στα μονοπώλια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, με μέτρα που θα εντείνουν την εκμετάλλευση.

- "Πράσινη ανάπτυξη" και ενεργειακή μετάβαση που έχει κάνει τη ζωή στα νησιά μας πανάκριβη.

- Παροχές και επιδόματα με κριτήριο τις "αντοχές της οικονομίας".

Τα αποτελέσματα αυτών των δεσμεύσεων τα ξέρουμε: Χτύπημα του εισοδήματος, πετσοκομμένες συντάξεις, ωράρια - λάστιχο, τεράστια υποβάθμιση του νοσοκομείου, κενά και υποχρηματοδότηση στα σχολεία, κίνδυνος ακόμα πιο άμεσης εμπλοκής σε πολεμική αναμέτρηση κ.λπ.

Αυτές οι δεσμεύσεις, πασπαλισμένες με διάφορες "σάλτσες" και κολακείες, επιβεβαιώθηκαν στην ομιλία Τσίπρα στον Εύδηλο.

Το μέλλον είτε με τον έναν είτε με τον άλλον θα είναι επομένως εφιαλτικό.

Ο λαός της Ικαρίας έχει πείρα και παράδοση αγωνιστική. Ο κόκκινος βράχος του Αιγαίου θα στείλει και με την πάλη του και με την ψήφο του, όποτε γίνουν εκλογές, μήνυμα ανάτασης και ελπίδας και όχι υποταγής και μειωμένων απαιτήσεων.

Δεν θα πυροβολήσει τα πόδια του στηρίζοντας την εκλογή ενός βουλευτή που θα είναι εκλεκτός των εφοπλιστών, του κεφαλαίου. Οπως έχει δείξει η πρόσφατη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των νησιών μας από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όχι μόνο δεν αναδεικνύουν στο Κοινοβούλιο κανένα πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία των νησιών μας, αλλά στηρίζουν όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια.

Θα επαναφέρει το νησί στην κανονικότητα βγάζοντας ξανά το ΚΚΕ πρώτο κόμμα στην Ικαρία, θα τολμήσει να δυσκολέψει τα σχέδια των κομμάτων του κεφαλαίου την επόμενη μέρα!

ΥΓ: Για τα κενά στο Νοσοκομείο Ικαρίας ο κ. Τσίπρας να μην κάνει τον έκπληκτο. Τα περισσότερα υπήρχαν και επί των ημερών του, οπότε για το συγκεκριμένο θέμα ας ακούσει τον λαό μας που λέει "τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι"...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή (2023-02-16 00:00:00.0)
Πρόοδος δεν είναι η υποταγή στο σύστημα, στην ΕΕ, οι Μόριες, το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο (2019-05-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2018-07-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2018-07-13 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την Υγεία στην Ικαρία (2016-10-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ