Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!

«Κύμα» επιστολών ενάντια στην εμπλοκή, με αφορμή και την Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ

Eurokinissi

Την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν εκφράζουν με επιστολές τους στο alt.gr δεκάδες νέοι στρατευμένοι με αφορμή την πραγματοποίηση της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν και τα όσα γίνονται στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα με τη γειτονική χώρα, την Τουρκία, δεν δημιουργούν σε καμία περίπτωση αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας. Αντιθέτως, δυναμώνουν την ανησυχία για το ποιο θα είναι εν τέλει το τίμημα που πληρώνει και θα πληρώσει ο λαός μας», τονίζει ο καταδρομέας Αγγελος Ξαγοράρης και προσθέτει: «Ολα αυτά, καθώς και τα δισεκατομμύρια που δίνονται κάθε χρόνο για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες, καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας. Αλλωστε, κάθε φαντάρος μπορεί να το συμπεράνει αυτό βλέποντας την υποβάθμιση μέσα στα στρατόπεδα στα οποία υπηρετούμε, τις συνθήκες στις οποίες κάνουμε τη θητεία μας.

Η σταθερότητα στην περιοχή, ιδιαίτερα στα σύνορα με την Τουρκία, για την οποία μας διαβεβαιώνουν κυβέρνηση και ΝΑΤΟ, είναι παραμύθι για μικρά παιδιά. Ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει ότι μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ συντηρείται η τουρκική επιθετικότητα. Οι προτάσεις για συνδιαχείριση στο Αιγαίο δεν "κόβουν τον αέρα", αντιθέτως ενισχύουν τους ανταγωνισμούς και "ανοίγουν την όρεξη" για νέες απαράδεκτες διεκδικήσεις εκ μέρους του τουρκικού κράτους.

Οι φαντάροι που αφήσαμε τα σπίτια μας, δουλειές, σπουδές, τους δικούς μας ανθρώπους για να υπηρετήσουμε στην παραμεθόριο και στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχουμε κανένα συμφέρον από αυτές τις εξελίξεις, είναι εχθρικές και επικίνδυνες. Υπηρετούμε στον στρατό για να υπερασπιστούμε τον λαό μας, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τα σύνορά της, και δεν έχουμε καμία δουλειά έξω από αυτά!».

«Την εποχή που η Ιστορία ξαναγράφεται ανάλογα με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των υπαλλήλων τους στις διάφορες κυβερνήσεις, την εποχή που οι λαοί πληρώνουν το τίμημα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με αίμα, προσφυγιά, φτώχεια και επισφάλεια, η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας εκπέμπει δυνατά το μήνυμα της συστράτευσης των λαών ενάντια στον πραγματικό τους αντίπαλο», γράφει ο ναύτης Χριστόφορος Μαλακατές και προσθέτει ότι όσοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή της χώρας μας στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια, στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες, στην αποστολή στρατιωτικών έξω από τα σύνορα της χώρας μας, δίνουν «φωνή στις ανησυχίες των στρατευμένων και θα μας δώσουν κουράγιο και δύναμη. Θα βροντοφωνάξουν πως "οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!"».

Επομένως, θεωρώ απαραίτητο η νεολαία σήμερα να δηλώσει την εναντίωσή της στα επικίνδυνα σχέδιά τους, να απαιτήσει με τους αγώνες της την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, στον οποίο συμμετέχει ενεργά και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον μας».

«Η φετινή Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, κόντρα σε όσους μιλούν για σωστή πλευρά της Ιστορίας διαλέγοντας ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, χαράζει μαζί με τον λαό τη δική της Ιστορία, στο πλάι όσων πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για να είναι όλοι οι λαοί ελεύθεροι και αδελφωμένοι», αναφέρει ο στρατεύσιμος Δίοπος Αθανάσιος Χρυσανθόπουλος.

Χαιρετισμός στρατευμένου στην Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση

Αλλωστε, ξεχωριστό στιγμιότυπο στην ίδια την Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ ήταν ο χαιρετισμός του στρατιώτη Λαυρέντη Κουρέλα, μετά το τέλος της εκδήλωσης με θέμα «Σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία: Τι μας διδάσκουν οι εξελίξεις; Οι θέσεις του ΚΚΕ».

Στον χαιρετισμό του, τον οποίο υποδέχτηκαν οι εκατοντάδες νέοι με ένα πολύ θερμό χειροκρότημα και το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», ο στρατευμένος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η φετινή Αντιπολεμική - Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ είναι μία σπουδαία πρωτοβουλία, που σε συνδυασμό με τους αγώνες που αναπτύσσει το ΚΚΕ και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, για να μην πληρώσει ο λαός μας σε χρήμα και αίμα το τίμημα του πολέμου, δίνουν θάρρος σε όλους εμάς τους στρατευμένους.

Η περίοδος που ένας νέος καλείται να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίοδος, καθώς καλείται σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τη ζωή του λαού μας να αφήσει τη δουλειά του και παράλληλα να κληθεί να σηκώσει το δύσκολο οικονομικό βάρος κατά τη διάρκεια της θητείας του, που η κυβέρνηση το φορτώνει στον ίδιο τον φαντάρο και στην οικογένειά του. Εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφέρω πως την ίδια στιγμή που στον φαντάρο δίνουν 8 ευρώ περίπου για να βγάλει όλο τον μήνα, από τον καθένα μας κατά μέσο όρο παίρνει η κυβέρνηση 730 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το ΝΑΤΟ, ώστε να φτάσει προκλητικά να δίνει για τους στόχους του ΝΑΤΟ 7,5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας αναλογικά και τις ΗΠΑ στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Παράλληλα, μέσα στα στρατόπεδα είναι διάχυτη η λογική που λέει "μη μιλάς, μη διεκδικείς, σκύψε το κεφάλι σου και κάτσε ήσυχος να περάσει γρήγορα η θητεία".

Ολα αυτά σε συνθήκες που είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας και η εμπλοκή της χώρας μας είναι στο "κόκκινο". Η κυβέρνηση επιδιώκει να μπλέξει τη χώρα μας ακόμα περισσότερο στον πόλεμο για συμφέροντα ξένα προς τον λαό, αλλά γνωστά στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στο σύστημά τους. Με δυο λόγια, βάζει σε κίνδυνο τον λαό, μετατρέποντάς τον σε θύτη αλλά και στόχο αντιποίνων, για τις κερδοφόρες μπίζνες μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (...)

Καθημερινά πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι καμία ασφάλεια για την περιοχή δεν προσφέρει η ΝΑΤΟική και η αμερικανική παρουσία. Και αν υπήρχαν κάποιοι που πίστευαν πως η ΝΑΤΟική βάση θα μας προστατέψει, πρέπει να μεταπείστηκαν όταν είδαν τους "τουρίστες" Αμερικανούς, που αλώνιζαν πριν έναν μήνα στην Αλεξανδρούπολη, να κάνουν ασκήσεις απόβασης σε ακτή από κοινού με τον τουρκικό στρατό, ή όταν έγινε γνωστό ότι ρωσικά μαχητικά έκαναν εικονικό βομβαρδισμό στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας, αποδεικνύοντας ότι όλες αυτές οι υποδομές κάνουν τη χώρα μας στόχο σε αντίποινα ή επιθέσεις.

Είναι δυνατόν μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις να μην εκφράζουμε τις σκέψεις και τις απόψεις μας;

Είναι δυνατόν να μη μιλήσουμε;

Οφείλουμε όχι απλά να μη σκύψουμε το κεφάλι μας, αλλά να δυναμώσουμε τη φωνή μας, πλάι στον λαό και τη νεολαία που αγωνίζεται για να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και να φύγουν από τη χώρα μας οι δολοφονικοί στρατοί των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ!

Η στήριξη που δίνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στις διεκδικήσεις των νέων στρατευμένων είναι μεγάλης σημασίας.

Και εγώ με τη σειρά μου επιθυμώ:

- Να μη συμμετάσχω εγώ, η μονάδα μου, οι φαντάροι, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

Γιατί δεν παρουσιαστήκαμε στον στρατό για να βαράμε προσοχή στους φονιάδες των λαών, τους Αμερικανούς και τους ΝΑΤΟικούς. Γιατί δεν έχουμε καμία δουλειά να βρεθούμε εκτός συνόρων, να χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό δηλώνω αντίθετος στο να συμμετάσχω εγώ, η μονάδα μου.

Υποχρέωση έχουμε να προστατεύουμε τη χώρα μας, δηλαδή τον λαό και τις οικογένειές μας, τα δικαιώματά του, τα σύνορα.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά

Εξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, χρειάζεται να πιστέψουν στη δύναμή τους, γιατί όπως λέει και το σύνθημα της φετινής κατασκήνωσης "έτσι γράφεται η Ιστορία: Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών!"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ