Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τάζει «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου

«Σαρωτικές αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις» στο όνομα της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου υποσχέθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στα «Νέα». Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού μίλησε για «εικόνα παρακμής και διάλυσης», για «ανομία» κ.ά., αφού κατήγγειλε τη σημερινή κυβέρνηση για «ανικανότητα» και «κυνισμό», ανέλαβε σειρά δεσμεύσεων απέναντι στο κεφάλαιο, όπως: Αλλαγή του εκλογικού νόμου «ώστε να διασφαλίζεται η κυβερνησιμότητα», σαρωτικό κύμα «μεταρρυθμίσεων» «που θα καταστήσει την οικονομία ανταγωνιστική και το κράτος λειτουργικό», διεκδίκηση μείωσης των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα «αμέσως μόλις ανακτήσει η Ελλάδα την αναγκαία πολιτική της αξιοπιστία» και «γίνει ένας φιλικός επενδυτικός προορισμός, με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και με δημόσια διοίκηση που θα δουλεύει ταχύτερα, αποτελεσματικότερα, χωρίς γραφειοκρατία» για τις προτεραιότητες και τους στόχους του κεφαλαίου. Ακόμα, έκανε λόγο για αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με «κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου», «δείχνοντας» ταυτόχρονα προς την ίδια κατεύθυνση, αυτήν της παραπέρα διάλυσης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, των παραπέρα εισφοροαπαλλαγών για την εργοδοσία.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, με το άγχος «των αγορών» και ως «παρτενέρ» στο άθλιο δικομματικό παιχνίδι, κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα «να μην πάει στη ΔΕΘ με παροχές», αφού «όσα λέγονται στη χώρα μας παρακολουθούνται πλέον και από τις αγορές, που είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσουν αρνητικά (...) θα αντιμετωπίσουν με τεράστια καχυποψία οποιαδήποτε δήλωση εκπέμψει το μήνυμα ότι επανερχόμαστε στις παλιές κακές συνήθειες, που μας οδήγησαν στη κρίση», ενοχοποιώντας δηλαδή το λαό και τα δικαιώματά του για την κρίση.

Παράλληλα, επανέλαβε τα περί «πόλωσης» από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να παραλείψει να θέσει και τα δικά του κάλπικα διλήμματα στο δικομματικό «γαϊτανάκι», όπως «υπευθυνότητα ή λαϊκισμός. Αξιοκρατία ή κομματισμός. Αποτελεσματικότητα ή ανικανότητα».

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι μιλώντας στον ρ/σ «24/7», η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της προεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής. «Ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, όχι όμως με την παλιά λογική, για να κυβερνήσει μόνη της, αλλά αντίθετα θα αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Αναφέρομαι κυρίως στο Κίνημα Αλλαγής», ανέφερε, προσθέτοντας για το Ποτάμι πως «προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με το Ποτάμι, χρειαζόμαστε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που αντιμάχονται τις λογικές που μας οδήγησαν στην κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ