Σάββατο 26 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 27 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ / ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τιμάνε τα 78 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς

Οι Κομματικές Οργανώσεις Νίκαιας και Κορυδαλλού του ΚΚΕ, μαζί με τα Παραρτήματα Κοκκινιάς και Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, τιμούν την επέτειο από τη Μάχη της Κοκκινιάς (6, 7 και 8 Μάρτη 1944) το Σάββατο 5 Μάρτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι), με ομιλία από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και κατάθεση στεφάνων.

Οπως σημειώνουν, αυτή η μάχη αποτέλεσε σημαντικό σταθμό, «καθώς για πρώτη φορά τμήματα πόλεων του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, του ένδοξου ΕΛΑΣ, έδωσαν νικηφόρα μάχη με τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Το ένοπλο τμήμα του αντιστεκόμενου λαού μας, ο ΕΛΑΣ, με υποτυπώδη εξοπλισμό και ελάχιστα πυρομαχικά στάθηκε αντιμέτωπος στους πάνοπλους επιδρομείς και τους καθήλωσε. Σ' αυτήν τη μάχη, που σημάδεψε την ιστορία του απελευθερωτικού αγώνα της Κοκκινιάς και του ευρύτερου Πειραιά, οι κατακτητές και οι συνεργάτες τους είχαν συνολικά 30 νεκρούς και 60 τραυματίες και ο θρυλικός ΕΛΑΣ 8 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ