Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2022 - αριθ. φύλλου: 13949

ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ» 26 - 27 ΦΛΕΒΑΡΗ
Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας

Μεγάλη πανεξόρμηση από τις Κομματικές Οργανώσεις

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή η εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ

Στις 11 π.μ. στη Λαμία, στην πλατεία Πάρκου | Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας


ΣΕΛ.  11

Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει αμέσως κάθε ελληνική εμπλοκή

  • Ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών και εδαφών προετοίμασε τον πόλεμο στην Ουκρανία
  • Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο
  • Συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή από ΚΚΕ και ΚΝΕ στη ρωσική πρεσβεία και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, στις 6.30 μ.μ. Αντίστοιχη κινητοποίηση στις 7 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη

Να σταματήσει αμέσως κάθε εμπλοκή της Ελλάδας // Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις // Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του


ΣΕΛ.  3   -   9

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σαν χάρτινος πύργος

Σαν χάρτινος πύργος καταρρέουν τα «αφηγήματα» και ο εφησυχασμός που σπέρνουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, ότι η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στην αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας προσφέρει τάχα «σιγουριά» στον λαό και «συλλογική ασφάλεια», στο πλαίσιο της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δείχνουν ότι τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή, στο έδαφος των ανταγωνισμών που οξύνονται.

Αυτό που χτες παρουσιαζόταν ως «δύσκολο να συμβεί», σήμερα ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Ηταν θέμα χρόνου, με το εύφλεκτο υλικό που συσσωρεύουν χρόνια τώρα οι ανταγωνισμοί στην περιοχή, να ανάψει η φωτιά του πολέμου.

Με την επέμβαση στην Ουκρανία, η αστική τάξη της Ρωσίας υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων της από τη ΝΑΤΟική περικύκλωση που τα απειλεί. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η Ουκρανία δεν βρίσκεται καθόλου μακριά...

Αυτό το ξέρουν καλά το ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε στρατιωτικό «κόμβο» απέναντι στη Ρωσία και σε ορμητήριο για ΝΑΤΟικές εφορμήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στον επικίνδυνο ΝΑΤΟικό σχεδιασμό δεν είναι μονόπρακτο έργο. Είναι στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης και την υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωατλαντικού «τόξου», μπερδεύοντας τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες.

Σε Ευρώπη και Βαλκάνια, η Ελλάδα αναλαμβάνει αναβαθμισμένους ρόλους, στο πλαίσιο της «στρατιωτικής κινητικότητας» του ΝΑΤΟ, για την ταχύτερη μετακίνηση δυνάμεων προς ανατολάς.

Κομβικό ρόλο σε αυτό παίζει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που εξελίσσεται σε «Σούδα του Βορρά», με τις υπογραφές τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, που διαπραγματεύτηκε τη «Στρατηγική Συμφωνία» με τις ΗΠΑ, πριν ψηφιστεί στη Βουλή.

Για τα συμφέροντά της, η αστική τάξη μετατρέπει τη χώρα σε θύτη και τον ελληνικό λαό σε θύμα των ανταγωνισμών. Και δεν είναι μόνο ο κίνδυνος να αποτελέσει η Ελλάδα στρατιωτικό στόχο...

Είναι και οι συνέπειες που υφίσταται ο λαός από την όξυνση των ανταγωνισμών, που αποτελεί και την αιτία του πολέμου: Οι αυξήσεις στα καύσιμα και στην Ενέργεια, το βάθεμα της ενεργειακής φτώχειας, οι βαριές επιπτώσεις για τους βιοπαλαιστές αγρότες από τις κυρώσεις ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία, οι κίνδυνοι που μεγαλώνουν για τα κυριαρχικά δικαιώματα, στο όνομα της «ΝΑΤΟικής συνοχής».

Καμία επανάπαυση λοιπόν! Ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την εμπλοκή στα εγκληματικά σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας!

Να κλείσει τα αυτιά του σε όσους θολώνουν τα νερά για τις πραγματικές αιτίες και τους ενόχους για τις σημερινές εξελίξεις. Σε όσους τον καλούν να διαλέξει ιμπεριαλιστικό πόλο, να νιώθει σίγουρος και ασφαλής με την επιλογή της αστικής τάξης για εμπλοκή στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό, να «ακουμπήσει» τις προσδοκίες του για ειρήνη και ευημερία σε μια «πιο ισχυρή ΕΕ» ή να στρατευτεί με τη Ρωσία ενάντια στο ΝΑΤΟ.

Σε όσους παρουσιάζουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των συμμάχων της ως δικά του συμφέροντα, καλώντας τον να στοιχηθεί στα εγκληματικά τους σχέδια, που οδηγούν σε νέες τραγωδίες.

Το σύνθημα «Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας» να αντηχήσει παντού! Να δυναμώσει η πάλη για να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο λαός έχει τη δύναμη να καθορίσει τις εξελίξεις, χαράσσοντας τη δική του, αυτοτελή πορεία, μακριά και ενάντια στα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια. Βάζοντας στο στόχαστρο της αντεπίθεσης και της πάλης του το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς συμμάχους του, παλεύοντας να ανατρέψει την εξουσία του.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη (12 μ. Αγαλμα Βενιζέλου) και σε άλλες πόλεις | Αγγίζουν τις 400 έως τώρα οι συμμετοχές | Σωματεία καταγγέλλουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το νέο κύμα ακρίβειας που προκαλεί


ΣΕΛ.  12   -   15


ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ «ΕUROFERRY OLYMPIA»
Πέντε οι νεκροί μέχρι χτες

ΣΕΛ.  18
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Ψίχουλα από την κυβέρνηση, συνεχίζουν τον αγώνα με άλλες μορφές

Αποχωρούν μετά από 21 μέρες από τα μπλόκα, οργανωμένα και συντονισμένα, με το κεφάλι ψηλά


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ