Σάββατο 26 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 27 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
TE ΡΟΔΟΠΗΣ TOY KKE
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ανενόχλητη δράση ακροδεξιών ομάδων

Την Πέμπτη 24 Φλεβάρη, ομάδα περίπου 25 ατόμων της ακροδεξιάς ομάδας που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έκανε την εμφάνισή της στην Κομοτηνή.

Θυμίζοντας τάγματα εφόδου μετακινούνταν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης τραμπουκίζοντας πολίτες που φορούσαν μάσκα για την προστασία τους από την εξάπλωση της πανδημίας.

Η συγκεκριμένη ομάδα βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Σουφλί του Εβρου επιχειρώντας διενέργεια αυτόκλητων ελέγχων για τη νομιμότητα των εμπόρων σε λαϊκή αγορά, εστιάζοντας σε όποιον έκριναν «ξένο», ενώ όπως καταγγέλθηκε προχώρησαν και σε χειροδικίες.

Μέλη του συγκεκριμένου ακροδεξιού μορφώματος ήταν που προχώρησαν πέρυσι σε απαράδεκτη επίθεση σε διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα πρόκληση της συγκεκριμένης ομάδας καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση, «της οποίας οι ευθύνες είναι τεράστιες, αφού επιτρέπει σε τέτοια φασιστικά μορφώματα να δρουν ανενόχλητα, την ίδια ώρα που επιστρατεύει τα ΜΑΤ σε εργαζόμενους και βιοπαλαιστές αγρότες, ενώ θεωρεί υπόπτους τέλεσης εγκληματικών πράξεων αγωνιστές φοιτητές διότι κρατούν στο χέρι μπογιές και πινέλα!».

«Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει πως «η καλύτερη απάντηση στους φασίστες είναι η πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στο σύστημα που τους γεννά. Απομονώνουμε τέτοιες φωνές, δεν επιτρέπουμε να χύνουν το φασιστικό - ρατσιστικό τους δηλητήριο στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, πουθενά!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ