Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζικές εξορμήσεις και παρεμβάσεις

Μαζικές ενημερωτικές εξορμήσεις και άλλες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιούνη οι ΤΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος.

Παρεμβάσεις έγιναν επίσης σε χωριά του δήμου Σιντικής Σερρών και το Σιδηρόκαστρο, με αφορμή την παραχώρηση - εκμίσθωση ορεινής περιοχής για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου και την «αξιοποίηση» των γεωθερμικών πεδίων στη Σιντική. Αλλά και σε χωριά του δήμου Αμφίπολης και το Ροδολίβος, ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κορμίστα.

Εξάλλου στην Πιερία πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις για το πρόβλημα της δυσοσμίας στην Κατερίνη και περιοδεία σε χωριά του δήμου Πύδνας - Κολινδρού για το πρόβλημα που αφορά τη μετατροπή σε θαλάσσια χωματερή της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης «Αλυκή Κίτρους - Ευρύτερη Περιοχή».

Στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, έγιναν εξορμήσεις από το Νοσοκομείο «Παναγία» στην Καλαμαριά, μέχρι το πρώην Στρατόπεδο «Κόδρα», στο Φράγμα της Θέρμης, στο Χορτιάτη, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην παραλιακή ζώνη Περαίας - Νέων Επιβατών, στον Λευκό Πύργο για τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση της ΔΕΘ.

Στις εξορμήσεις στη Δεντροφυτεία και το Ελαιόρεμα, μοιράστηκε η ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, ως «αποτέλεσμα της διαχρονικής συσσώρευσης προβλημάτων μιας συγκεκριμένης δασικής πολιτικής, που εφαρμόζουν επί χρόνια διαδοχικές κυβερνήσεις».

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας τονίζει ότι το Σέιχ Σου είναι «ο βασικός πνεύμονας σε ένα πολεοδομικό συγκρότημα που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής εμπορευματοποίησης της γης. Είναι βασική διέξοδος για την κάλυψη της κοινωνικής ανάγκης ήπιας αναψυχής και αθλητικών δραστηριοτήτων, επαφής με το φυσικό περιβάλλον». Και καλεί τον λαό να διεκδικήσει την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων μελετών και παρεμβάσεων, άμεσα, μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, χωρίς οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση, για την ολοκληρωμένη προστασία και οικολογική ανόρθωση του δάσους, άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της εντομολογικής προσβολής με γενναία χρηματοδότηση, μελέτη αναδάσωσης, ολοκληρωμένη αντιπυρική προστασία, αντιπλημμυρικές και αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις, απαλλοτρίωση κάθε ιδιοκτησίας και δραστηριότητας που εμποδίζει την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείρισή του ως περαστικού δάσους, όπως και χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών και απασχόληση όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας σε δημόσιο φορέα, έτσι ώστε να υπάρχει διαρκής επιτήρηση. Ακόμη να σταματήσει κάθε σχεδιασμός για την κατασκευή της υπερυψωμένης λεωφόρου (flyover) μέχρι να ολοκληρωθούν μελέτες και παρεμβάσεις στο δάσος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ