Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δεν θυσιάζουμε την υγεία μας και το περιβάλλον στο βωμό της κερδοφορίας

Διαδηλωτές σχημάτισαν με τα σώματά τους το σύνθημα «όχι στην καύση»
Διαδηλωτές σχημάτισαν με τα σώματά τους το σύνθημα «όχι στην καύση»
Μαχητικό μήνυμα ενάντια στις αιτίες που προκαλούν την καταστροφή του περιβάλλοντος, ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή τους, τον αέρα, τη γη και το νερό, για τα κέρδη των λίγων, έστειλαν σωματεία και φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης, μέσα από τη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο δήμο Παύλου Μελά, για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή.

Ακούστηκαν δυνατά το ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων, ΟΧΙ στη ρύπανση και τη δυσοσμία από τα ΕΛΠΕ, ΟΧΙ στις μονάδες καύσης υγειονομικών αποβλήτων στη Σίνδο και πουθενά και ταυτόχρονα η απαίτηση για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού της περιοχής.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF-SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη δυσοσμία - ρύπανση από τα ΕΛΠΕ, η οποία νωρίτερα πραγματοποίησε αυτοκινητοπορεία στους δρόμους του Κορδελιού και του Ευόσμου, καθώς και το Συντονιστικό Σωματείων και φορέων του δήμου Δέλτα.

Στη συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας (Ανω Ηλιούπολη), μίλησε η Αθηνά Μπέλλου από τον Σύλλογο Γυναικών Πολίχνης (μέλος της ΟΓΕ). Οπως είπε, «μας λένε για να μας πείσουν ότι τα μέτρα της πράσινης μετάβασης αφορούν το δικό μας καλό. Πλασάρουν το δίλημμα καύση απορριμμάτων RDF-SRF αντί για πετ κωκ, λέγοντας ότι ρυπαίνει λιγότερο. Το θέμα είναι να μην ρυπαίνει καθόλου! Ο λιγότερος καρκίνος δεν μας λέει τίποτα!».

Χαιρέτισε ο Πάρης Σαρρής, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου - Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας, που μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης είμαστε περικυκλωμένοι από μεγάλες ρυπογόνες δραστηριότητες. Είναι τεράστια η βιομηχανική ρύπανση που εξελίσσεται γύρω από τις γειτονιές μας, την καύση ρύπων από το ΤΙΤΑΝ, από τη δυσοσμία των ΕΛΠΕ, την νέα επένδυση που ετοιμάζεται στη ΒΙΠΕ της Σίνδου για αποτέφρωση επικίνδυνου υγειονομικού υλικού. Βαλλόμαστε από παντού από επικίνδυνες βιομηχανικές δραστηριότητες που βάζουν τα κέρδη τους πάνω από την υγεία μας, πάνω από το περιβάλλον».

Επίσης, ο Θ. Κοκκονάς, από την Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για «να ζούμε σε μια γειτονιά που δεν θα υπάρχει ρύπανση, που δεν θα υπάρχει δυσοσμία (...) βάζοντας στο κάδρο τον πραγματικό φταίχτη για την κατάσταση που βιώνουμε κάθε μέρα».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν και εκπρόσωποι άλλων μαζικών φορέων. Η κινητοποίηση στην πλατεία ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να σχηματίζουν με τα σώματά τους το σύνθημα «όχι στην καύση».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της περιοχής μεταφέροντας το κάλεσμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ