Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις ακροδεξιές ομάδες που κατέθεσαν μήνυση ενάντια στον Σ. Ζαριανόπουλο

Μια ακόμα μεθοδευμένη επίθεση από ακροδεξιές ομάδες ενάντια σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ καταγγέλλει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, στελέχους του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο «δημοτικός» εκπρόσωπος μιας απ' αυτές, ο Γ. Κουριανίδης.

Ζηλεύοντας τη δόξα καταδικασμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Γ. Κουριανίδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», κατέθεσε μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμηση», επειδή, όπως ισχυρίζεται, ο Σ. Ζαριανόπουλος, σε τηλεοπτική εκπομπή της δημοτικής τηλεόρασης, τον περασμένο Οκτώβρη, τον κατηγόρησε για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ, ο Σ. Ζαριανόπουλος κατήγγειλε ότι στόχος αυτής της μήνυσης είναι η ποινικοποίηση της πολιτικής άποψης και θέσης, των πολιτικών επιχειρημάτων. Ανέδειξε ότι η πολιτική κριτική που άσκησε στον Γ. Κουριανίδη βασίζεται σε τοποθετήσεις του συγκεκριμένου και της παράταξής του, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θύμισε ότι ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε. Συναδινός στήριξε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές τον συνδυασμό Κουριανίδη. Επίσης, ότι στις 5/10/20 και ενώ αναμενόταν η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με σχεδόν ομόφωνο ψήφισμά του, είχε ζητήσει την καταδίκη της. Ψήφισμα όμως που ο Γ. Κουριανίδης αρνήθηκε να στηρίξει.

Ο Γ. Κουριανίδης επιβεβαίωσε τον στόχο της πρακτικής του, απειλώντας ότι πέρα από τη μήνυση προτίθεται να ασκήσει και αγωγή αποζημίωσης.

Ερωτήματα προκάλεσε η τοποθέτηση του Β. Μωυσίδη, στελέχους της διοίκησης του δήμου, που έσπευσε ως μάρτυρας κατηγορίας να υπερασπιστεί την πρακτική Κουριανίδη, αλλά και η σιωπή των άλλων παρατάξεων της ΝΔ.

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η ιστορία και οι δημόσιες τοποθετήσεις καθενός αποκαλύπτουν το ρόλο του. Ο αντικομμουνισμός, σαν κυρίαρχο συστατικό στοιχείο του φασισμού, συμπεριλαμβάνει την προσπάθεια ποινικοποίησης των πολιτικών επιχειρημάτων και δράσης των κομμουνιστών.

Η πρόθεση ακροδεξιών ομάδων να παραπλανήσουν ότι "ξεκόβουν" από το ποινικό παρελθόν της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής μετά την καταδίκη της και ταυτόχρονα να προσελκύσουν το "ορφανό" ακροατήριό της είναι ολοφάνερη.

Η Ιστορία διδάσκει και το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: Καμιά δίωξη δεν τρομοκρατεί τους κομμουνιστές που δεν λύγισαν σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις. Η πάλη κατά του φασισμού δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζεται με την απομόνωση κάθε μορφής του μέσα στον λαό, με την πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τον εκτρέφει σαν εφεδρεία του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ