Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαφές του γγ του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ

Από τη χτεσινή υποδοχή του γγ του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ από τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, Λ. Οστιν

Copyright 2021 The Associated

Από τη χτεσινή υποδοχή του γγ του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ από τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, Λ. Οστιν
Στις ΗΠΑ μετέβη χτες ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, για να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ενόψει της ΝΑΤΟικής Συνόδου Κορυφής στις 14 Ιούνη στις Βρυξέλλες, αλλά και της συνάντησης Μπάιντεν - Πούτιν.

Στην ατζέντα της συνάντησης Μπάιντεν - Στόλτενμπεργκ συμπεριλαμβάνονταν θέματα για την προσαρμογή της «διατλαντικής σχέσης ασφαλείας» στο φόντο «προκλήσεων από Ρωσία και Κίνα», ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων και της κλιματικής αλλαγής. Θα συζητούνταν επίσης η διαμόρφωση «ισότιμης κατανομής ευθυνών» για τις στρατιωτικές δαπάνες των χωρών του ΝΑΤΟ.

Σε δηλώσεις του, ο Γ. Στόλτενμπεργκ επανέφερε την «πρόσκληση» προς τη Μόσχα να συμμετάσχει «το συντομότερο δυνατόν» στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας, λέγοντας πως «έχουμε πολλά να συζητήσουμε για το κοινό συμφέρον του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας».

Η Ρωσία «δεν αποφεύγει τον διάλογο με το ΝΑΤΟ και είναι έτοιμη για μια πραγματική συζήτηση για τα ζητήματα της κλιμάκωσης και της πρόληψης συμβάντων», σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org