Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΙΣΤΑΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
Χωρίς περιορισμούς το ... «πάστωμα» των επιβατών

Χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των επιβαινόντων εκτελούν πλέον τα δρομολόγιά τους τα λεωφορεία μεταφοράς των επιβατών εντός των αεροδρομίων της χώρας. Στο πλαίσιο του «ανοίγματος» του Τουρισμού και της άρσης ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού, αίρονται οι όποιοι περιορισμοί στη μέγιστη πληρότητα των λεωφορείων πίστας.

Ετσι, εκτός από τα αεροπλάνα που έχουν από την περσινή κιόλας χρονιά το «ελεύθερο» να ταξιδεύουν με 100% πληρότητα, τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους επιβάτες πριν από την επιβίβαση και μετά την αποβίβασή τους από τα αεροσκάφη μπορούν να πηγαινοέρχονται στις πίστες των αεροδρομίων με τον κόσμο ...παστωμένο.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που έχει ημερομηνία 26 Μάη, ορίζεται πως η μέγιστη πληρότητα των λεωφορείων πίστας «θα είναι αυτή που ορίζεται από τον αντίστοιχο κατασκευαστή». Με δεδομένο ότι «δεν έχουν τεθεί αριθμητικοί ή ποσοτικοί περιορισμοί στις αεροπορικές μεταφορές», το υπουργείο εκτιμά πως «δεν προκύπτει ότι ανάλογοι περιορισμοί υφίστανται στη χωρητικότητα των λεωφορείων μεταφοράς επιβατών μεταξύ αεροσκαφών και τερματικών σταθμών». Μάλιστα, το μέτρο χαρακτηρίζεται «εύλογο» και ο χρόνος παραμονής των επιβατών στα συγκεκριμένα λεωφορεία «πολύ σύντομος».

Στην πράξη, όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε «τιγκάρισμα» των λεωφορείων πίστας με 100 επιβάτες, σε δρομολόγια που ειδικά στα μεγάλα αεροδρόμια, μαζί με την αναμονή, δεν είναι και τόσο ...σύντομα. Το μέτρο ασφαλώς διευκολύνει αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν με ταχύτερο ρυθμό, να περιορίζουν τον αριθμό των λεωφορείων και των δρομολογίων τους, να διατηρούν στα ελάχιστα επίπεδα τον ήδη μικρό αριθμό των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ