Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Εξω από τη βάση στο Στεφανοβίκειο
Εξω από τη βάση στο Στεφανοβίκειο
«Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας». Αυτό ήταν το μήνυμα που στάλθηκε από την κινητοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης Θεσσαλίας, το πρωί της Κυριακής στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, την έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, όπου βρίσκονται σε μόνιμη βάση αμερικανικά πολεμικά ελικόπτερα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργατικά σωματεία, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι. Ακόμα, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας, καθώς και ο βουλευτής Γιώργος Λαμπρούλης.

Γύρω στις 11 το πρωί έφτασαν στην πλατεία του χωριού τα αμάξια με τους διαδηλωτές που είχαν ξεκινήσει από τις πόλεις της Θεσσαλίας. Εκεί έγινε ομιλία από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, Θεόδωρο Καραγιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και τους κινδύνους που γεννά για τον λαό, καθώς και για την ανάγκη να δοθεί μαζική λαϊκή απάντηση στην πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που αποτελεί την άλλη όψη της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος του λαού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το στρατόπεδο όπου βρίσκονται τα αμερικανικά ελικόπτερα. Εκεί οι συγκεντρωμένοι έφτασαν πεζοί μέχρι την πύλη του στρατοπέδου, παρά την αρχική απαγόρευση των ΜΑΤ που εμπόδιζαν την προσπέλαση, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Αντιπροσωπεία των Επιτροπών Ειρήνης παρέδωσε το ψήφισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι «η παραχώρηση από την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας μας, της δυνατότητας εγκατάστασης και λειτουργίας στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στο έδαφος της χώρας» και πολλών άλλων στρατιωτικών μονάδων σε όλη την περιοχή για τον ανάλογο σκοπό (110 ΠΜ της Λάρισας, 111 ΠΜ της Νέας Αγχιάλου, στρατόπεδο «Γεωργούλα» της ΤΞΠΝ στον Βόλο, λιμάνι του Βόλου, 1η Στρατιά της Λάρισας) «οδηγεί σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις τον λαό, για χάρη των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και της αστικής τάξης της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ