Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος

Μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη, εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς παίρνουν μια σειρά από αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων και στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου στα μονοπώλια.

Συλλαλητήριο για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη διοργανώνει η Πρωτοβουλία Συλλόγων, Σωματείων και Φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF/SRF στην «ΤΙΤΑΝ» Ευκαρπίας, το Σάββατο 5 Ιούνη στις 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας (Ανω Ηλιούπολη) του δήμου Παύλου Μελά.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη δυσοσμία - ρύπανση από τα ΕΛΠΕ, η οποία καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στο πάρκο στη Μουσών στον Εύοσμο (πίσω από τη ΔΕΗ), προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοκινητοπορεία στους δρόμους του Κορδελιού και του Ευόσμου, κατευθυνόμενη προς τον χώρο του συλλαλητηρίου.

Στη Λάρισα, μαζικές εξορμήσεις θα γίνουν το Σάββατο σε χωριά του δήμου Τεμπών, ενάντια στην εγκατάσταση ιδιωτικής μονάδας φωτοβολταϊκών στον λόφο Γκεντίκι, σε δασική έκταση.

Στην Καρδίτσα θα γίνει συγκέντρωση το Σάββατο 5 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, ενάντια στην παράδοση των βουνοκορφών των Αγράφων στα επιχειρηματικά συμφέροντα για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες.

Στον Βόλο θα γίνει συγκέντρωση το Σάββατο 5 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στην παραλία, ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα της καρκινογόνου καύσης απορριμμάτων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org