Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΤΙΟ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου

Η λαϊκή απαίτηση «να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου» εκφράστηκε στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση που έγινε στη ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου και στην πορεία που ακολούθησε στην πόλη της Λευκάδας το περασμένο Σάββατο.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας, τα Εργατικά Κέντρα Λευκάδας, Αρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Αγρινίου, καθώς και δεκάδες άλλοι φορείς της περιοχής.

Οι διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά». Απαίτησαν να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να κλείσουν οι βάσεις και να καταργηθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, ενώ ανέδειξαν τις σοβαρές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για το αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τη στρατηγική συμμαχία των δύο χωρών.

Η συγκέντρωση έξω από τη βάση στο Ακτιο ξεκίνησε με χαιρετισμό του Παναγιώτη Χούσου εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Βιβή Σταματέλου, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στην πύλη της ΝΑΤΟικής βάσης, όπου έγραψαν συνθήματα.

Ο Χρ. Κυριαζής στη συγκέντρωση στη Λευκάδα
Ο Χρ. Κυριαζής στη συγκέντρωση στη Λευκάδα
Αντιπροσωπεία των φορέων με επικεφαλής τον Γρηγόρη Αναγνώστου, οργανωτικό γραμματέα της ΕΕΔΥΕ, και τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του ΚΚΕ, συνταγματάρχη εν αποστρατεία και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, επέδωσαν ψήφισμα των φορέων στους εν ενεργεία αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά τη συγκέντρωση στο Ακτιο, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στη Λευκάδα. Η αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ειρήνης ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση στο παραλιακό πάρκο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Χρύσανθο Κυριαζή, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και πρώην διεθνή βολεϊμπολίστα, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στον ρόλο που παίζει η βάση του Ακτίου στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, απαιτώντας να κλείσει. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org