Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΓΕ
«Παραδόθηκε» το μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης παρά την προσπάθεια καταστολής

Προς την πρεσβεία της Παλαιστίνης
Προς την πρεσβεία της Παλαιστίνης
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ και πορεία μέχρι την παλαιστινιακή πρεσβεία, όπου επέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης, προχώρησε το πρωί του Σαββάτου η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε παρά την προκλητική προσπάθεια της αστυνομίας να εμποδίσει την πορεία να φτάσει στον προορισμό της.

«Τέρμα στην ισραηλινή κατοχή - Λευτεριά στην Παλαιστίνη»: Με το σύνθημα αυτό στο πανό τους, οι γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΓΕ συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας βρέθηκε με το ψήφισμα διαμαρτυρίας στην είσοδο της πρεσβείας, όπου αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να ...ενημερώσουν πως «απαγορεύεται» η θυροκόλληση!

Η προκλητική στάση της αστυνομίας συνεχίστηκε με την προσπάθεια να εμποδίσει τη μετάβαση των συγκεντρωμένων στην Παλαιστινιακή πρεσβεία, προκειμένου να επιδοθεί ψήφισμα αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της ομάδας ΟΔΟΣ έκλεισαν δύο φορές τον δρόμο στην πορεία, αξίωναν τη διάλυσή της «εκεί που θα σας πούμε εμείς» και επαναλάμβαναν πως υπάρχουν σχετικές «εντολές από τη ΓΑΔΑ»! Στο σημείο που οι αστυνομικοί σταμάτησαν την πορεία για δεύτερη φορά, έφτασε ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι. Με την αποφασιστική στάση της ΟΓΕ και τον πρέσβη στην κεφαλή η πορεία συνεχίστηκε.

Τραμπουκισμοί και «απαγορεύεται» για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με το κράτος - δολοφόνο
Τραμπουκισμοί και «απαγορεύεται» για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με το κράτος - δολοφόνο
«Γευτήκαμε και εμείς στο πετσί μας τι σημαίνει η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος του Ισραήλ», τόνισε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χριστίνα Σκαλούμπακα, όταν η κινητοποίηση έφτασε έξω από την πρεσβεία. Μεταφέροντας την αλληλεγγύη της Ομοσπονδίας στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, καταδίκασε τις πρόσφατες δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ, επισήμανε τη σύνδεση της ισραηλινής επιθετικότητας με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, στηλίτευσε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και την όλο και πιο στενή συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ. Τέλος, η Χριστίνα Σκαλούμπακα μετέφερε την αλληλεγγύη της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ), με ψήφισμα που υιοθετήθηκε μετά από πρόταση της ΟΓΕ.

Την αλληλεγγύη που σταθερά εκδηλώνει η ΟΓΕ στον Παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του χαιρέτισε ο πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι. Υπενθύμισε ότι το πρόσφατο τίμημα της ισραηλινής επιθετικότητας, που βαφτίζεται «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», περιλάμβανε μεταξύ άλλων 69 νεκρά παιδιά κατά τις τελευταίες επιδρομές. «Στεκόμαστε μαζί στον αγώνα», τόνισε και χαιρέτισε την αλληλεγγύη μεταξύ των δύο λαών.

Καταγγέλλει την προσπάθεια καταστολής και τρομοκρατίας

Η απαράδεκτη στάση της αστυνομίας συνεχίστηκε και κατά την αποχώρηση των διαδηλωτριών, καθώς προσπάθησε να κάνει τον ...τροχονόμο σε κάθε γυναίκα που αποχωρούσε από την κινητοποίηση, από φόβο μήπως περάσουν ξανά μπροστά από τη φρουρημένη σαν αστακό ισραηλινή πρεσβεία.

«Η ΟΓΕ καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία που, υπηρετώντας πιστά το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, προσπάθησε να εμποδίσει την αντιπροσωπεία να επιδώσει στην πρεσβεία του Ισραήλ ψήφισμα καταδίκης», σημειώνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της. Καταγγέλλει ακόμα το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να εμποδίσουν την πορεία των γυναικών «κλείνοντας το δρόμο για να μη φτάσουν στην παλαιστινιακή πρεσβεία, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης». «Οι γυναίκες της ΟΓΕ με τη μαχητική τους παρουσία έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην κρατική καταστολή και με πορεία έφτασαν τελικά και επέδωσαν το ψήφισμά τους», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org