Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενάντια στην καταστολή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Σερρών του ΚΚΕ ενάντια στην καταστολή, με θέμα «Ως εδώ! Σπάμε τον φόβο στην πράξη, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!» και ομιλήτρια την Λένα Τούσκα, δικηγόρο.

Εισηγητικά έγινε αναφορά στη βία που αποτελεί η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας, των πλειστηριασμών και στις μορφές καταστολής που εφαρμόζουν όλοι οι μηχανισμοί που υπηρετούν την αστική τάξη: Συλλήψεις, κακοποιήσεις, δικαστικές διώξεις των εργαζομένων, των απεργών, των διαδηλωτών, απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας, της ελεύθερης λειτουργίας των συνδικάτων και προσπάθεια χειραγώγησής τους ηλεκτρονικά, προσπάθεια κατάργησης του 8ωρου κ.λπ.

Και εισηγητικά αλλά και μέσα από τις παρεμβάσεις που έγιναν, αναδείχθηκε ότι το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο, που διαρκώς εμπλουτίζεται, είναι προσαρμοσμένο στις επιλογές και τις Οδηγίες της ΕΕ, που στόχο έχουν την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των επιδιώξεων των μονοπωλιακών ομίλων.

Τονίστηκε ότι χρέος της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων, των αγροτοκτηνοτρόφων, είναι να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να δυναμώσουν τον αγώνα για τη μόνη διέξοδο που οδηγεί στην κοινωνία χωρίς μονοπώλια, χωρίς καπιταλιστικό κέρδος, στην κοινωνία του σοσιαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ