Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αντίθετα στις ανάγκες του λαού τα επενδυτικά σχέδια στο παραλιακό μέτωπο

Tις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά επισκέφτηκε το Σάββατο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη σύσκεψη
Από τη σύσκεψη
Tις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 29 Μάη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο κλιμάκιο του Κόμματος συμμετείχαν επίσης ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής, και ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ.

Τον Δ. Κουτσούμπα καλωσόρισε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου η πρόεδρός του, Μερόπη Μοσχογιάννη. Παρευρίσκονταν επίσης εκπρόσωποι Αθλητικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, μεταξύ τους ο Σπύρος Ζαννιάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις, ο Θανάσης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός του ΣΕΓΑΣ, η Ελένη Μιχοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΕΓΟ, η Παρασκευή Παχατουρίδου, β' γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, ο Δημήτρης Χαλβατζάρας, διευθυντής του σταδίου στίβου ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, η Γεωργία Ζωγράφου, έφορος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, ο Μανώλης Μαρκίδης, έφορος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, ο Αντώνης Αργυρίου, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, και ο Μηνάς Χατζηαντωνίου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά. Στη σύσκεψη παρευρίσκονταν ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Από τη συνάντηση με τις νεάνιδες της Εθνικής του ανσάμπλ
Από τη συνάντηση με τις νεάνιδες της Εθνικής του ανσάμπλ
Μιλώντας στους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε τα εξής:

Για τις εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής

«Η επίσκεψή μας αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα του παραλιακού μετώπου της Αττικής, που αφορά όλο τον ελληνικό λαό, τον λαό της Αττικής, ώστε να έχει πρόσβαση στην αναψυχή, στο κολύμπι, στην άθληση, στον ελεύθερο χρόνο του σε αυτές εδώ τις θαυμάσιες ακρογιαλιές, στις εγκαταστάσεις, σ' αυτό εδώ το ωραίο φυσικό περιβάλλον. Ο τελευταίος ελεύθερος χώρος της Αττικής παραδίδεται βορά στις ορέξεις μονοπωλιακών ομίλων για να κάνουν τα επενδυτικά τους σχέδια, που θα τους φέρουν τρελά κέρδη. Ομως τα δικά τους επενδυτικά σχέδια δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής, ευρύτερα όλης της Αττικής, όλης της Ελλάδας».

Για τα σχέδια μετεγκατάστασης αθλητικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών

«Αναδεικνύουμε ταυτόχρονα την αναγκαιότητα να ενισχυθούν ώστε να μπορέσουν εδώ, σε αυτές τις εγκαταστάσεις, να προπονηθούν, να αθληθούν όπως αξίζουν οι αθλητές μας, μένοντας εδώ οι αθλητικοί Σύλλογοι, οι αθλητικές Ομοσπονδίες, χωρίς να γίνει καμία μετεγκατάσταση. Αυτές οι εγκαταστάσεις, αυτός ο χώρος, πρέπει να αξιοποιηθούν εδώ και τώρα. Ειλικρινά, κρατάμε πάρα πολύ μικρό καλάθι στις διάφορες γενικές υποσχέσεις, στα διάφορα "λόγια του αέρα" για μετεγκατάσταση η οποία θα είναι δήθεν καλύτερη, χωρίς να διευκρινίζεται ακριβώς πού θα πάνε, πώς θα γίνει κ.λπ., ούτε το πότε, και φυσικά οτιδήποτε κι αν γίνει θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, θα περάσουν πολλά χρόνια. Αυτό εκτιμάμε εμείς, και αυτό όπως φαίνεται δεν λύνει το πρόβλημα. Αντίθετα, πρέπει εδώ και τώρα να αναβαθμιστούν, να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις στον Αγιο Κοσμά, να μπορέσουν να επιτελέσουν τον ρόλο τους. Γι' αυτό χρειάζεται γενναία οικονομική στήριξη και εργασίες που θα αναβαθμίσουν το Κέντρο, έτσι ώστε με ασφάλεια οι αθλητές και οι αθλήτριες να μπορούν να προπονούνται και να φέρνουν τα μετάλλια.

Με την πρόεδρο του ΕΑΚ Αγ. Κοσμά Μ. Μοσχογιάννη
Με την πρόεδρο του ΕΑΚ Αγ. Κοσμά Μ. Μοσχογιάννη
Γιατί αυτός εδώ ο χώρος βγάζει μετάλλια και αυτό είναι σπουδαίο ζήτημα για την πατρίδα μας, για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, για τη νεολαία. Δεν μπορεί κάθε φορά όλοι - πολιτικά πρόσωπα, κόμματα, οι εκάστοτε κυβερνώντες - να χειροκροτούν και να λένε τα μεγάλα "μπράβο" όταν παίρνουμε τα μετάλλια, όταν με κοπιαστική δουλειά τα καταφέρνουν οι αθλητές, μαζί με τους προπονητές και όλη τη στήριξη που τους παρέχουν οι άνθρωποι του αθλητισμού, και την άλλη μέρα να τους ξεχνάνε.

Ξέρετε ότι ασχολούμαστε με τα προβλήματα της Ολυμπιακής Μαρίνας, η οποία ουσιαστικά απαξιώνεται και έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτες, στην εταιρεία "Ελληνικό ΑΕ", η οποία βγάζει "τρελά" κέρδη για πάρτη της και αξιοποιείται μόνο για κάποια πολυτελή σκάφη, την ώρα που θα έπρεπε και θα μπορούσαν όλοι οι αθλητές, οι Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες, όχι μόνο να κάνουν τις προπονήσεις τους εδώ αλλά να διοργανώνονται και αγώνες τοπικοί, πανελλαδικοί, ευρωπαϊκοί και διεθνείς.

Φυσικά, αυτά τα ζητήματα τα ξέρετε πολύ καλά. Ως ΚΚΕ θα παλέψουμε όπου μπορούμε, μαζί με σας, τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, τους υπεύθυνους που διαχειρίζεστε και γνωρίζετε πολύ καλύτερα τα προβλήματα, και βεβαίως με όλο τον λαό της περιοχής, σε έναν αγώνα που πρέπει να έχει συνέχεια, σταθερότητα, για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε τελικά».

Με τον Δ. Χαλβατζάρα και την Π. Παχατουρίδου στο κλειστό προπονητήριο του στίβου
Με τον Δ. Χαλβατζάρα και την Π. Παχατουρίδου στο κλειστό προπονητήριο του στίβου
Τον λόγο έπειτα πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Κέντρου, Μ. Χατζηαντωνίου, και μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Κλείνοντας, ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε:

«Το θέμα είναι αν θα εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις, αν θα αναβαθμιστούν, αν θα ενισχυθούν οι αθλητικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες. Αρα να σκεφτόμαστε πολιτικά, ενωμένοι στη βάση, γιατί όλοι είμαστε εργαζόμενοι - άλλος σε εργοστάσιο, σε γραφείο, σε σχολείο, σε νοσοκομείο, άλλος έχει τη μικρή του επιχείρηση, ένα εμπορικό κατάστημα, άλλος μπορεί να έχει αγροτική παραγωγή ή οτιδήποτε άλλο. Είμαστε εργαζόμενοι που έχουμε κοινά προβλήματα, και βεβαίως μας ενώνει όλους ο αθλητισμός. Γιατί με τον αθλητισμό γεννιόμαστε, χειροκροτάμε, τον παρακολουθούμε στα γήπεδα, στα στάδια, απ' τις αλάνες ξεκινώντας σαν μικρά παιδιά παλιά μέχρι και τις μεγάλες διοργανώσεις, όπου θαυμάζουμε και χαιρόμαστε, περηφανευόμαστε για τους αθλητές, για τα μετάλλια που μας φέρνουν. Αρα το ζήτημα είναι πολιτικό. Ετσι πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε συνολικά σαν λαός, για να κάνουμε και τις σωστές επιλογές μαζί με τον καθημερινό αγώνα».

Συναντήσεις με αθλητές και προπονητές

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από τους Σ. Ζανιά, Π. Παχατουρίδου και Θ. Σταθόπουλο, περιόδευσε στους χώρους του Κέντρου.

Επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο της ενόργανης, όπου συναντήθηκε με την Εθνική ανσάμπλ νεανίδων και συζήτησε με την προπονήτριά τους, ευχόμενος καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Στον ίδιο χώρο συναντήθηκε με προπονητές αθλητών της ενόργανης που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ξεναγήθηκε στο στάδιο του στίβου και στο κλειστό προπονητήριο του στίβου συνοδευόμενος από τον Δ. Χαλβατζάρα, διευθυντή του σταδίου του ΕΑΚ.

Εκεί συνάντησε τον Δημήτρη Κόκκοτη, πρώην πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος, τον Νότη Παπούλια, πρώην αθλητή μεγάλων αποστάσεων και νυν προπονητή, και τον Στέφανο Ματάκη, τεχνικό σύμβουλο ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούμε γενναία μέτρα στήριξης του αθλητισμού(25/6/2020)
Βολές κατά Αυγενάκη και κυβερνητικών παρεμβάσεων(11/6/2020)
Την αντίθεσή του δηλώνει ο ΣΕΓΑΣ(10/10/2019)
Σε θολό τοπίο εργαζόμενοι και εγκαταστάσεις(8/2/2018)
Τι υπάρχει μέσα στο Αθλητικό Κέντρο(27/7/1999)
Προβληματισμός για το Καραϊσκάκη(20/6/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org