Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με ευρωενωσιακή σφραγίδα η κυβέρνηση της ΝΔ βγάζει στο σφυρί τη λαϊκή κατοικία

Eurokinissi

Πλήρη στήριξη στον νέο Πτωχευτικό Κώδικα της κυβέρνησης της ΝΔ και στην επίθεση στις υπερχρεωμένες εργατικές - λαϊκές οικογένειες παρέχει η Κομισιόν. Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ο επίτροπος Reynders επιβεβαιώνει ότι ο συγκεκριμένος νόμος ενσωματώνει το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο της ΕΕ στην ελληνική νομοθεσία και μεταξύ άλλων αποσκοπεί στην ταχύτερη αποπληρωμή των «πιστωτών», δηλαδή των τραπεζικών ομίλων και funds, που ανησυχούν για την κερδοφορία τους λόγω του πολύ υψηλού ποσοστού Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στη χώρα μας.

Οπως σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Με προκλητικό τρόπο η Κομισιόν στηρίζει τις κατασχέσεις, τις αναγκαστικές εκτελέσεις και τους πλειστηριασμούς περιουσιών και κατοικιών υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών χρησιμοποιώντας τη γνωστή προπαγανδιστική παραφιλολογία περί "αφερέγγυων οφειλετών" και "στρατηγικών κακοπληρωτών". Συκοφαντούν χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, την ανεργία, τις απολύσεις, τη μείωση του εισοδήματός τους, την επίθεση στα δικαιώματά τους. Ολους εκείνους που αναγκάστηκαν να δανειστούν για να καλύψουν βασικές ανάγκες, έχουν πληρώσει διπλά και τριπλά στο κράτος και στις τράπεζες και τώρα απειλούνται να χάσουν και τα σπίτια τους.

Ο επίτροπος κυνικά ομολογεί ότι "το καθεστώς πώλησης και επανεκμίσθωσης είναι πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών σε σύγκριση με την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, η οποία στο παρελθόν επηρέασε αρνητικά τη συνολική διαθεσιμότητα και το συνολικό κόστος της πίστωσης στην Ελλάδα".

Με λίγα λόγια και η Κομισιόν, όπως και οι ελληνικές κυβερνήσεις - η τωρινή και οι προηγούμενες - καλούν τον λαό να πληρώσει την προστασία της κερδοφορίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, μετατρέποντάς τον στην καλύτερη περίπτωση σε ενοικιαστή του ίδιου του του σπιτιού, εάν δεν τον πετάνε στο δρόμο. Αποκαλύπτεται η κοροϊδία όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων που μιλούν για προστασία της λαϊκής κατοικίας, αλλά στηρίζουν με την ψήφο τους στην ΕΕ την "τραπεζική ολοκλήρωση" και την "ενιαία κεφαλαιαγορά".

Από την απάντηση της Κομισιόν αναδεικνύεται η ανάγκη οι εργαζόμενοι, τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά να ενισχύσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν τώρα άμεσα μέτρα προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, να "κουρευτούν" τα χρέη των εργαζομένων και των βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων και αγροτοπαραγωγών στις τράπεζες. Καταδικάζοντας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, που στήριξαν κι ενσωμάτωσαν όλες τις νομοθετικές αλλαγές με βάση το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο της ΕΕ για τη διάσωση των κερδών των τραπεζών, να απαιτήσουν την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που πάντα τη δημιουργούν: Οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η εξουσία τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ