Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους σε όλο τον κόσμο

Λιμενεργάτες στο Λιβόρνο αρνήθηκαν να φορτώσουν πλοίο με όπλα για το Ισραήλ

ΚΥΠΡΟΣ
ΚΥΠΡΟΣ
Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης έγιναν την περασμένη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία, σε όλο τον κόσμο, καταδικάζοντας τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και την ισραηλινή κατοχή.

Στη Γαλλία, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις περίπου 60 συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, παρά την απαγόρευση των αρχών με την αιτιολογία ότι σε αντίστοιχη κινητοποίηση το... 2014 είχαν ξεσπάσει ταραχές. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές στο Παρίσι, που φώναζαν «Η Παλαιστίνη θα ζήσει. Η Παλαιστίνη θα νικήσει».

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η διαδήλωση στο Λονδίνο.«Η βρετανική κυβέρνηση είναι συνεργός σε αυτές τις πράξεις όσο προσφέρει στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική στήριξη στο Ισραήλ», κατήγγειλαν οι διοργανωτές της κινητοποίησης.

Στη Γερμανία, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Βερολίνου και άλλων πόλεων, έπειτα από έκκληση φιλοπαλαιστινιακών οργανώσεων. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ελευθερώστε τη Γάζα» και «Σώστε τη Σέιχ Τζάρα» - τη συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ όπου εκατοντάδες οικογένειες Παλαιστινίων απειλούνται με έξωση από Εβραίους εποίκους.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Copyright 2021 The Associated

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Σε κινητοποίηση στις Βρυξέλλες συμμετείχε η ΚΟ Βελγίου του ΚΚΕ, καθώς επίσης το ΚΚ Βελγίου και πολλές οργανώσεις Παλαιστινίων.

Στην Κύπρο, μέλη και φίλοι του Κόμματος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΤΟ Κύπρου του ΚΚΕ και συμμετείχαν στη διαδήλωση στη Λευκωσία, που διοργανώθηκε από την ΕΔΟΝ και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης. Στη διαδήλωση συμμετείχαν και εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, στους οποίους τα μέλη του ΚΚΕ μοίρασαν ανακοίνωση στα Αραβικά.

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης μεταξύ άλλων πόλεων στη Ρώμη, στη Μαδρίτη, στο Βουκουρέστι, ενώ στη Βαρσοβία κυρίως Παλαιστίνιοι που ζουν στην Πολωνία διαδήλωσαν μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Στις ΗΠΑ, χιλιάδες διαδήλωσαν στη συνοικία Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και σε άλλες πόλεις, όπως Βοστόνη, Ουάσιγκτον, Σικάγο, ενώ στον Καναδά σε Τορόντο και Μόντρεαλ, όπου πήρε μέρος και ο Εργατικός Σύλλογος Ελλήνων του Κεμπέκ.

Μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα σε πολλές αραβικές και βορειοαφρικανικές χώρες, μεταξύ αυτών στο Ιράκ, στην Υεμένη, στην Τυνησία κ.α.

«Οι λιμενεργάτες στο Λιβόρνο δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα!»

Στην Ιταλία, λιμενεργάτες στο Λιβόρνο και το συνδικάτο τους, που ανήκει στην ιταλική Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB), αρνήθηκαν την Παρασκευή να φορτώσουν πλοίο που προοριζόταν να μεταφέρει όπλα στο Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό!

ΗΠΑ
ΗΠΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση πάρθηκε όταν οι λιμενεργάτες έμαθαν ότι το πλοίο «Asiatic Island», το οποίο θα φόρτωναν με προορισμό το λιμάνι του Ασντόντ στο Ισραήλ, ήταν γεμάτο όπλα και εκρηκτικά που θα χρησιμοποιούνταν για να σκοτώσουν Παλαιστίνιους, ενώ το συνδικάτο ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει καμία ναυτιλιακή αποστολή εξοπλισμού προς το Ισραήλ.


ΓΑΛΛΙΑ

Copyright 2021 The Associated

ΓΑΛΛΙΑ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα σφαγή στην Παλαιστίνη με τις «πλάτες» ΗΠΑ και ΕΕ(12/5/2021)
«Στάχτη στα μάτια» από νέα ανακοίνωση για το Παλαιστινιακό...(26/2/2020)
Απειλές ενόψει αποχώρησης εποίκων(2/8/2005)
Αντίστροφη μέτρηση ισοπέδωσης της Ράφα(18/5/2004)
Αποκαλυπτήρια του «προγράμματος» Σαρόν(11/2/2003)
Παλαιστινιακή οργή για την Ιερή Πόλη(5/10/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org