Σάββατο 25 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πνίγει το λαό η φοροληστεία

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών:

«Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δε θα ανακουφίσουν τα υπερχρεωμένα σε εφορίες λαϊκά νοικοκυριά, αλλά θα συνεχίσουν τη φοροληστεία που πνίγει όλες τις λαϊκές οικογένειες. Ακόμη και εκείνοι που θα καταφέρουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις, δύσκολα τελικά θα ανταποκριθούν στο σύνολο των οφειλών και το ληστρικό επιτόκιο, τη στιγμή μάλιστα που το εργατικό - λαϊκό εισόδημα μειώνεται συνεχώς. Επιπλέον, όσοι δε θα μπορέσουν να πληρώσουν τις οφειλές τους θα έρθουν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και με δημεύσεις σε κινητή και ακίνητη περιουσία.

Σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα γονατίζουν από την πολιτική της φοροληστείας, η κυβέρνηση προκλητικά ετοιμάζεται να μειώσει και άλλο τη φορολογία για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, αποδεικνύοντας το βαθιά αντιλαϊκό της περιεχόμενο.

Απόδειξη της ταξικότητας των φορολογικών μέτρων είναι και το γεγονός ότι το 95% των οφειλετών, που είναι μικροοφειλέτες, χρωστάει ποσά κάτω των 10.000 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν μόνο στο 4% των συνολικών οφειλών προς την εφορία.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν την πάλη τους, απαιτώντας να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και τα χαράτσια. Να μη γίνει καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός για όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Κανένας να μη μείνει μόνος του απέναντι στην εφορία, στις τράπεζες και τα δικαστήρια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ