Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συγκέντρωση για το νέο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν η ΕΔΥΕΘ και η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, και ο Μουσαλάμ Σαλίμ, αντιπρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας, ενώ τον λόγο πήραν και Παλαιστίνιοι που ζουν στη χώρα μας. Στάθηκαν όλοι ενωμένοι κάτω από το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και το αίτημα να σταματήσει το ματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού.

Κατήγγειλαν τις νέες βάρβαρες και κτηνώδεις επιθέσεις του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ και των ισραηλινών δυνάμεων καταστολής κατά του Παλαιστινιακού λαού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας, που έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 100 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης, ενώ αντιπροσωπεία της ΕΔΥΕΘ και της Παλαιστινιακής Παροικίας θυροκόλλησε ψήφισμα στο αμερικάνικο προξενείο.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

Δίνοντας το στίγμα της συνέχειας ο Ν. Ζώκας κάλεσε τους συγκεντρωμένους σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα όπως και στο επόμενο αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού στην Πορεία Ειρήνης στις 29 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ