Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα και το Σάββατο για την ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας

Κλιμακώνουν τη δράση τους σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής, διεκδικώντας την άμεση ενίσχυση του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση στις 21 Μάη επανέρχεται στην πρότερη λειτουργία του, έχοντας να αντιμετωπίσει «ουρά» ιατρικών περιστατικών που έμειναν στον αέρα, όπως και του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, με επείγουσες προλήψεις και μονιμοποίηση συμβασιούχων, τη δημιουργία Περιφερειακών Ιατρείων σε Νέα Πέραμο και Κινέτα.

Το περασμένο Σάββατο μάλιστα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα, ενώ σήμερα Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπορεία, με αφετηρία το ΚΥ Μεγάρων.

Το Σάββατο 22 Μάη θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου Μεγάρων.

Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες οργανώνονται γιατί «δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση», σημειώνουν οι φορείς που κινητοποιούνται, εξηγώντας:

  • Στο «Θριάσιο» παραμένουν κενές 250 οργανικές θέσεις προσωπικού και είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση ενίσχυση με πνευμονολόγους, παθολόγους, εντατικολόγους, καθώς και νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό και παραϊατρικό προσωπικό. Ταυτόχρονα, τους επόμενους μήνες κινδυνεύουν με απόλυση περισσότεροι από 200 συμβασιούχοι - ανάμεσά τους 32 γιατροί - που είναι απολύτως αναγκαίοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
  • Στο Κέντρο Υγείας Mεγάρων υπάρχουν μόνο 2 μόνιμοι γιατροί και 1 επικουρικός, αντί για 11 που προβλέπει ο οργανισμός. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η πρόσληψη 2 γενικών γιατρών, που έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις τους, δεν υπάρχει κανένας ακτινολόγος, γυναικολόγος, νευρολόγος, ουρολόγος ή ψυχίατρος. Αν και στο Κέντρο Υγείας λειτουργούν πολλαπλές εμβολιαστικές γραμμές, δεν υπήρξε ουσιαστική ενίσχυση με γιατρούς, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται ο διαχωρισμός μεταξύ 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας. Ελλείψεις υπάρχουν και στο υπόλοιπο προσωπικό - για παράδειγμα, αν και το Κέντρο Υγείας είναι εμβολιαστικό κέντρο, δεν υπάρχει κανένας επισκέπτης Υγείας - ενώ κρίσιμες ανάγκες καλύπτουν οι 14 συμβασιούχοι (επικουρικοί και μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ), που κινδυνεύουν με απόλυση τους επόμενους μήνες.
  • Σε Νέα Πέραμο και Κινέτα δεν υπάρχει Περιφερειακό Ιατρείο, ενώ και ο γενικός γιατρός από το ΠΙ Αλεποχωρίου μετακινείται τις περισσότερες μέρες στο ΚΥ Μεγάρων.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής από όλες τις κυβερνήσεις της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με την οποία η υγεία είναι ατομική ευθύνη και η υγειονομική περίθαλψη είναι εμπόρευμα που πρέπει να υπόκειται στους νόμους της αγοράς», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, καλώντας τον λαό της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ