Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σε όλη την Ελλάδα

Σάμος
Σάμος
Με πολύμορφες παρεμβάσεις, εξορμήσεις και με διάφορα πανό οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε δεκάδες πόλεις της χώρας καταδικάζουν το νέο έγκλημα που εξελίσσεται αυτές τις μέρες σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ. Επισημαίνουν παράλληλα τις ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που είτε κάνουν σαν να μην ξέρουν τίποτα για το έγκλημα, είτε στηρίζουν την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα.

Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά ανάρτησε πανό την Παρασκευή σε εργατογειτονιές όπου συγκεντρώνονται και μετανάστες - πρόσφυγες, εκφράζοντας αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης με συνθήματα γραμμένα στα Ελληνικά και στα Αραβικά, ενώ ανάλογες δράσης ενημέρωσης είχε και το Σαββατοκύριακο στα spots της στις γειτονιές (Πασαλιμάνι, πλατεία Κουμπάκη στη Νίκαια, πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, Λιπάσματα Δραπετσώνας - Κερατσίνι, πλατεία Ηρώων στο Πέραμα).

Την ίδια μέρα η ΤΟ Σάμου πραγματοποίησε παρέμβαση στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ με πανό, πικέτες και εξόρμηση με σχετικά άρθρα του «Ριζοσπάστη», ενώ ακολούθησε πλατύ άνοιγμα στην πόλη.

Παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης και στο παζάρι πραγματοποίησε το Σάββατο η ΤΕ Ξάνθης, καταδικάζοντας το νέο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Η δράση κατέληξε στην κεντρική πλατεία, όπου αναρτήθηκε πανό που έγραφε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Καμιά συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ».

Αντίστοιχη δράση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής και οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πτολεμαΐδα, όπου ανάρτησαν πανό στην κεντρική πλατεία, πάνελ με φωτογραφίες από το μακελειό που λαμβάνει χώρα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν ανακοινώσεις καταδίκης του εγκλήματος του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ.

Ξάνθη
Ξάνθη
Σε συγκέντρωση - πικετοφορία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό θα προχωρήσουν σήμερα Τρίτη η ΤΟ Δράμας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Δράμας της ΚΝΕ, στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πλούσια δραστηριότητα για να διατρανώσει την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό ανέπτυξε και η ΟΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Συγκεκριμένα, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στη Χαλκίδα με μουσικό δρώμενο, πανό και εξόρμηση στην παραλία της Χαλκίδας ενημέρωσαν τον λαό της πόλης και απαίτησαν να σταματήσει άμεσα το έγκλημα που διαπράττει το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ.

Στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στην Κρύα, όπου αναρτήθηκε πανό με σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Οι λαοί θα νικήσουν» και μοιράστηκαν ανακοινώσεις καταδίκης της σφαγής των Παλαιστινίων, ενώ αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Λαμία.

Η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ το Σάββατο έκανε συμβολική κινητοποίηση στο κέντρο της Καλαμάτας.

Ανάλογες δράσεις και συγκεντρώσεις οργανώθηκαν σε πολλές ακόμα πόλεις, ενώ και τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που ήδη ξεκίνησαν, γίνονται βήμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Παράλληλα, τα Στέκια Πολιτισμού της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα απευθύνουν κάλεσμα εικαστικής δημιουργίας (γκράφιτι, ζωγραφική, χαρακτική, σκίτσο κ.ά.) ως έκφραση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, με «όπλο» την Τέχνη! Τα έργα μπορούν να φωτογραφηθούν και να σταλούν μαζί με τα στοιχεία των δημιουργών στα email των Στεκιών μέχρι 31 Μάη. Θα ακολουθήσει η έκθεσή τους στα Στέκια της ΚΝΕ σε κάθε πόλη.


Πτολεμαΐδα
Πτολεμαΐδα

Χαλκίδα
Χαλκίδα

Λιβαδειά
Λιβαδειά

Πειραιάς
Πειραιάς

Αγ. Ανάργυροι
Αγ. Ανάργυροι

Καλαμάτα
Καλαμάτα
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό(13/5/2021)
Συζήτηση για την Παλαιστίνη στο χώρο ΑΕΙ - ΤΕΙ(19/9/2014)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης(9/1/2009)
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα(8/1/2009)
«Τα σχολεία μας γίνονται κέντρα αγώνα και αλληλεγγύης»(8/1/2009)
Συγκεντρώσεις - πικετοφορίες αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις(31/12/2008)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org