Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις φυλακές Δομοκού ο καταδικασμένος ναζιστής Λαγός

Eurokinissi

Το άλλοτε στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ι. Λαγός, που βρισκόταν στον στενό ηγετικό πυρήνα του αρχηγού Μιχαλολιάκου, έφτασε τελικά το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ελλάδα, σε εκτέλεση του αιτήματος έκδοσής του από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Ο εν λόγω έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτώβρη 2020 σε κάθειρξη 13 χρόνια και οκτώ μήνες για τη δράση του. Είχε καταδικαστεί επίσης και σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» το 2013.

Αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών για να του επιδοθεί το φυλακιστήριο ένταλμα, πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Λαγός θέλει να κρατηθεί στις Φυλακές Κορυδαλλό, για να μπορεί να εκτελεί και τα καθήκοντά του στο Ευρωκοινοβούλιο (!!). Να σημειωθεί ότι μπορεί να καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όμως διατηρεί τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο άλλοτε περιφερειάρχης Πειραιά της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή θυμίζουμε ότι εμπλέκεται σε όλες τις δολοφονικές υποθέσεις. Ο Λαγός ήταν αυτός που έδωσε την εντολή στον πυρηνάρχη της Νίκαιας Πατέλη να ενεργοποιήσει το τάγμα εφόδου με γραπτό μήνυμα για να επιτεθεί στον Παύλο Φύσσα και την παρέα του. Και την επομένη της δολοφονίας (18.9.2013), στο πλαίσιο της συγκάλυψης, Λαγός, αρχηγός Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης τηλεφωνούν στο ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και «σωματοφύλακα» του Αρχηγού, Δεβελέκο, και του δίνουν εντολή, αν κληθεί στη ΓΑΔΑ, να κάνει ότι δεν ξέρει τον Ρουπακιά. Καθοδηγητικό ρόλο είχε ο Λαγός και στη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα (12.9.2013). Η προαναγγελία είχε γίνει από τον Λαγό (συνοδευόμενο από Παναγιώταρο και Μίχο) στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (8.8.2013), όταν έλεγε ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (...) θα εξαφανιστούν από εδώ πέρα μέσα». Ο Λαγός έχει προαναγγείλει και τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Το καταδικασθέν στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης συνελήφθη στα τέλη Απρίλη μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του. Τον περασμένο Οκτώβρη είχε εκμεταλλευτεί την ασυλία του ως ευρωβουλευτής και είχε διαφύγει της σύλληψης. Για την απαράδεκτη καθυστέρηση για την άρση της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία, βαριές παραμένουν οι ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και των ευρωενωσιακών αρχών. «Αμίμητη» παραμένει η δήλωση του επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου της ΕΕ, που υπογράμμιζε ότι πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία που διαρκεί συνήθως μήνες, γιατί διαφορετικά θα μπορούσε να εκθέσει την Επιτροπή και να δεχτεί κατηγορίες για προκατάληψη...

Την ίδια ώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αρ. Πελώνη, προκαλώντας το κοινό αίσθημα, αφού με μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης ο καταδικασμένος ναζιστής σουλατσάριζε στις Βρυξέλλες για μήνες, ενώ ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρ. Παππάς παραμένει ασύλληπτος, έσπευσε το Σάββατο να δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ