Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ»
Η εισαγγελέας πρότεινε νέα καταδίκη για τον διευθυντή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Λαγό

Την καταδίκη ως ηθικού αυτουργού της δολοφονικής επίθεσης στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το 2013 και ήδη καταδικασμένου για διεύθυνση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ι. Λαγού, που συνεχίζει να παραμένει εκτός φυλακής (λόγω του ότι ακόμα δεν έχει επισπευστεί η άρση ασυλίας του ναζί για να μη θεωρηθεί ότι υπάρχει προκατάληψη... σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Ευρωκοινοβουλίου) πρότεινε χτες, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό, η εισαγγελέας Μαρία Σπυροπούλου.

Παρουσία του καταδικασμένου και φυλακισμένου πρώην στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης Νίκου Μίχου, που απολογήθηκε, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, ως συνεργού, στην επικίνδυνη σωματική βλάβη που υπέστη ο υπεύθυνος του κοινωνικού χώρου. Το ίδιο πρότεινε και για τον τότε γραμματέα της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, επίσης καταδικασμένο και φυλακισμένο Μάκη Μπαρέκα. Πρότεινε επιπρόσθετα την αθώωση των μελών του μηχανοκίνητου τάγματος εφόδου Γ. Σταμπέλου, Χρ. Γαλανάκη και Δ. Αγιοβλασίτη, επειδή, όπως είπε, αποδείχθηκε ότι συμμετείχαν στη μοτοπορεία αλλά όχι στην επίθεση...

Υπενθυμίζεται ότι Σταμπέλος (δολοφονία Φύσσα) και Μπαρέκας (πυρηνάρχης Πειραιά) εκτίουν ποινές 9 χρόνια και 6 χρόνια και 2 μήνες αντίστοιχα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Στη μοτοπορεία συμμετείχαν επίσης, όπως έχει αποκαλυφθεί, και οι Γ. Πατέλης (πυρηνάρχης Νίκαιας), Ι. Κομιάνος, Γ. Τσακανίκας και Γ. Δήμου, όλοι μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και κάποιοι και για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα.

Σημειωτέον ότι τα δύο στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Λαγός και Μίχος ηγήθηκαν αυτοπροσώπως της δολοφονικής επίθεσης που έγινε δύο μήνες πριν τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Το δικαστήριο πρωτόδικα έχει κηρύξει ομόφωνα ενόχους για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης Λαγό και Μίχο και επίσης ενόχους ως φυσικούς αυτουργούς με την κατηγορία της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για οπλοχρησία ως προς αυτήν τα μέλη του μηχανοκίνητου τάγματος εφόδου Μπαρέκα, Γαλανάκη, Αγιοβλασίτη, Σταμπέλο και Καλπιτζή.

Οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με λοστούς και κοντάρια, την ώρα που πραγματοποιούνταν μάθημα Αγγλικών σε μικρά παιδιά. Από τα σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία η παρουσία του ναζί Ι. Λαγού ταυτοποιείται και από την πινακίδα του ΙΧ οχήματός του, που καταγράφτηκε από περίοικους. Το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία μίσθωσης οχημάτων, που του είχε παραχωρήσει με σύμβαση leasing στη Βουλή. Επίσης, από τα μηνύματα που είχαν βρεθεί στο κινητό του προκύπτει ότι ο ίδιος οργάνωσε και συμμετείχε στην επίθεση. Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η δικογραφία είχε τεθεί αρχικά στο αρχείο αγνώστων δραστών, παρότι οι δράστες ήταν γνωστοί, και ανασύρθηκε όταν το θέμα πήρε δημοσιότητα...

Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής Τ. Ζώτος και Θ. Καμπαγιάννης ζήτησαν την καταδίκη και του Μίχου για ηθική αυτουργία και των άλλων χρυσαυγιτών ως συνεργών.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ