Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Την πλήρη επαναφορά όλων των δημόσιων νοσοκομείων απαιτούν οι υγειονομικοί

«Κανένα νοσοκομείο δεν ανέστειλε τη λειτουργία του. Ολες οι μονάδες Υγείας λειτουργούσαν και εξυπηρετούσαν τους συμπολίτες μας, τόσο αυτούς που έπασχαν από κορονοϊό, όσο και τους συμπολίτες μας που είχαν άλλα ζητήματα υγείας να αντιμετωπίσουν. Υπήρξε αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων, τα οποία δεν ήταν επείγοντα και έκτακτα»: Τα παραπάνω προκλητικά ισχυρίστηκε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση - διά στόματος του υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη - όταν δημόσια νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε μιας νόσου, χιλιάδες χειρουργεία αναβλήθηκαν, χιλιάδες ασθενείς έμειναν χωρίς θεραπεία και παρακολούθηση.

Και, βέβαια, διαψεύδοντας τα όσα είπε, στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι το «Θριάσιο» Νοσοκομείο επανέρχεται στην κανονική του λειτουργία την Παρασκευή 21 Μάη, ενώ σταδιακά θα επανέλθει το Σισμανόγλειο και την επόμενη βδομάδα στην Αθήνα από τα νοσοκομεία ΚΑΤ, «Γ. Γεννηματάς» και «Αττικόν» θα δοθούν οι κλίνες που είχαν δεσμευτεί για τον κορονοϊό σε περιστατικά τα οποία είναι non Covid.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έκανε καμία αναφορά στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», το οποίο επίσης έχει μετατραπεί σε μιας νόσου. Γι' αυτό και σήμερα το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων συνεδριάζει εκτάκτως, προσανατολίζεται σε Γενική Συνέλευση, με σκοπό να προχωρήσει άμεσα σε νέες κινητοποιήσεις. «Προφανώς όσες πτέρυγες Covid κλείσουν στα υπόλοιπα νοσοκομεία θα διακομίζονται όλα εδώ. Τη Δευτέρα το πρωί είχαμε μόνο 18 κρεβάτια άδεια. Η κατάσταση παραμένει ασφυκτική. Πότε θα επανέλθει η πρότερη λειτουργία του; Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι, δεν βλέπουν τη διακοπή της μετατροπής του σε Covid. Κάθε μήνα που δεν λειτουργεί ως γενικό νοσοκομείο οι απώλειες στα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπερνούν τις 5.000, πάνω από 670 χειρουργεία χάνονται, οι ειδικευόμενοι φεύγουν κι αναζητούν άλλα νοσοκομεία για να συνεχίσουν την ειδικότητά τους, έχοντας ήδη χάσει σημαντικό χρόνο από την εκπαίδευσή τους», σημειώνει ο Νίκος Καλογερής, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, το Σωματείο Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας «μετά την παραδοχή του διοικητή του νοσοκομείου μας ότι διαφημιστικό βίντεο θα προβληθεί στην Ελβετία προς αναζήτηση επενδυτικών ομίλων για ΣΔΙΤ στο νοσοκομείο μας», καλεί τους εργαζόμενους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 20 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου και σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση μετά το πέρας της συνέλευσης.

ΕΙΝΑΠ: Αδικαιολόγητη και επικίνδυνη η παράταση αναστολής των χειρουργείων

Την άμεση επαναφορά των χειρουργείων των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής σε πλήρη δραστηριότητα 100%, «χωρίς να περιμένουν καμία άνωθεν έγκριση από τις διοικήσεις της 1ης και 2ης ΥΠΕ», απαιτεί το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απ' όλους τους αρμόδιους (διοικητές νοσοκομείων, διευθυντές ιατρικών υπηρεσιών, επιστημονικά συμβούλια, προέδρους επιτροπών χειρουργείων, διευθυντές χειρουργικών τομέων, διευθύνσεις νοσηλευτικών υπηρεσιών, επιστημονικούς υπευθύνους χειρουργικών τμημάτων).

Οπως σημειώνει, η αδικαιολόγητη παράταση των άνωθεν εντολών για περιορισμό της χειρουργικής δραστηριότητας των νοσοκομείων δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών λόγω πολύμηνης αναμονής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ