Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Χαιρετίζει τις χιλιάδες λαού που συμμετείχαν στην κινητοποίηση

Τις χιλιάδες λαού που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη και μαχητική κινητοποίηση της 16ης Μάη στην Αθήνα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αντιιμπεριαλιστικής δράσης που θα ξεδιπλωθούν και στο επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Χαιρετίζουμε τα δεκάδες εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος που με αποφάσεις τους στήριξαν και καλούσαν στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους μαθητές, τους φοιτητές και τους δεκάδες συλλόγους τους που καλούσαν στη συγκέντρωση, συνολικά τη νεολαία, που με τη μαζική και δυναμική της παρουσία έδωσε το στίγμα της αντίθεσης της νέας γενιάς στην εμπλοκή της χώρας μας σε όλους τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και πολέμους.

Καταγγέλλουμε την ισραηλινή σφαγή και κατοχή και εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, για το ξήλωμα όλων των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και υποδομών, την επιστροφή των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, το σταμάτημα της άσκησης "Defender Europe 2021" και όλων των στρατιωτικών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων που στοχεύουν άλλους λαούς, τη μη αλλαγή συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κόμματα του ευρωατλαντισμού, που με την πολιτική τους οδηγούν τον λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες, στο πλαίσιο των σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!

Εντείνουμε την κοινή δράση με άλλα κινήματα και λαούς!

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org