Τρίτη 26 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Αύριο οι συντονισμένες αγωνιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα

Στο υπουργείο Οικονομικών η κεντρική παρέμβαση στην Αθήνα

Με τις αυριανές συντονισμένες αγωνιστικές παρεμβάσεις τους σε πόλεις όλης της χώρας, Ομοσπονδίες, τοπικές Ενώσεις και κλαδικά Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ κλιμακώνουν τη δράση τους, διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Με καθημερινό πρόγραμμα εξορμήσεων, περιοδειών και συζητήσεων συνεχίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή τις προετοιμασίες για να ακουστεί δυνατά η φωνή τους.

Στην Αθήνα η κεντρική κινητοποίηση θα γίνει αύριο στο υπουργείο Οικονομικών, στις 6.30 μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στις 9.30 π.μ., από τον Σύλλογο Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Δέρματος Θεσσαλονίκης, και τον Σύνδεσμο Βιοτεχνών Επιπλοποιών Νομού Θεσσαλονίκης.

Αύριο επίσης έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω αγωνιστικές παρεμβάσεις:

-- Στα Γιάννενα, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία στις 8.30 π.μ. Θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της πόλης, με κατάληξη στο δημαρχείο.

-- Στην Καρδίτσα, μηχανοκίνητη πορεία στις 11 π.μ. στο χώρο του παζαριού στον βόρειο περιφερειακό.

-- Στην Κέρκυρα, με απόφαση του Παγκερκυραϊκού Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων, συγκέντρωση με οχήματα στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου στο λιμάνι στις 12 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη, με κατάληξη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

-- Στην Πρέβεζα, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.30 μ.μ. έξω από την εφορία και μετά αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της πόλης.

-- Στα Τρίκαλα, συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην εφορία.

-- Στα Χανιά, μηχανοκίνητη πορεία το πρωί στο κέντρο της πόλης.

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την επόμενη μέρα, Πέμπτη 28/1, στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Αλλες παρεμβάσεις σε δήμους της Αττικής

Στην Αττική έχουν ήδη προηγηθεί μια σειρά από αγωνιστικές παρεμβάσεις σε δήμους του Λεκανοπεδίου, οι οποίες συνεχίζονται σήμερα και αύριο.

Μεταξύ άλλων, οι Επιτροπές Αγώνα ΕΒΕ Πειραιά, Νίκαιας, Κερατσινίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορυδαλλού πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στις γειτονιές της Α' και Β' Πειραιά, η Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων και Ζεφυρίου οργάνωσε εξόρμηση στα καταστήματα της περιοχής, ενώ ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών πραγματοποίησε επίσης αυτοκινητοπομπή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σήμερα Τρίτη, στις 9.30 π.μ. θα γίνει περιοδεία της Επιτροπής Αγώνα Εκτελωνιστών στο τελωνείο του αεροδρομίου.

Αύριο Τετάρτη, εκτός από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, προγραμματίζονται και οι εξής κινητοποιήσεις σε δήμους:

-- Στις 10 π.μ., πικετοφορία στους εμπορικούς δρόμους της Καλλιθέας από την Ενωση ΕΒΕ Καλλιθέας.

-- Στις 10 π.μ., παρέμβαση στην A' Εφορία Πειραιά και στο ΚΕΑΟ από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Πειραιά.

-- Στις 11 π.μ., παρέμβαση στο δημαρχείο της Νίκαιας από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Νίκαιας.

-- Στις 11 π.μ., παρέμβαση στο δημαρχείο Κορυδαλλού από τον Εμπορικό Σύλλογο Κορυδαλλού.

-- Στις 9 π.μ., παρέμβαση στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή από την Ενωση ΕΒΕ Περιστερίου.

-- Στις 10.30 π.μ., μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο του Ζεφυρίου και των Ανω Λιοσίων από την Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου.

Τα αιτήματα

Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ διεκδικούν μεταξύ άλλων: Επίδομα «ειδικού σκοπού» ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Διαγραφή μέρους των χρεών προς εφορία και τράπεζες. Ο τρέχων κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέο για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ από το οικονομικό έτος 2019. Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης για τα διαστήματα των περιοριστικών μέτρων. Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες και ΔΕΗ για τα ίδια διαστήματα. Μείωση τιμολογίων σε φως, νερό, τηλέφωνο. Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός για τους αυτοαπασχολούμενους. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας: Αμεσα μέτρα θωράκισης του ΕΣΥ. Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό. Αμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας. Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων. Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για την Υγεία και το εισόδημα(31/3/2021)
Προετοιμάζουν αγωνιστικό 10ήμερο δράσης(19/10/2018)
Κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της Μέρας Δράσης(12/3/2017)
Μέρα δράσης των ΕΒΕ ενάντια στη φορολεηλασία(23/5/2015)
Πρωτοβουλίες ενάντια στη φοροληστεία(7/2/2013)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org