Τρίτη 26 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεση στελέχωση του νοσοκομείου της πόλης

Δεν περνά μέρα δίχως να επιβεβαιώνονται οι τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η αδιέξοδη πολιτική των «μπαλωμάτων», που θέτει σε κίνδυνο τους ασθενείς και διαρκώς απάνθρωπα διλήμματα στους υγειονομικούς.

Μια ακόμα επιβεβαίωση η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου την Κυριακή 17 Γενάρη δεν υπήρχε, για ακόμα μια φορά, ειδικός γιατρός σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η διεύθυνση της Παθολογικής κλινικής αποφάσισε ο εφημερεύων παθολόγος να μείνει στα Επείγοντα και η Παθολογική κλινική να μη δέχεται νέα περιστατικά. Η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου ήταν να κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της διευθύντριας της Παθολογικής, γεγονός που προκάλεσε την άμεση παραίτηση 16 γιατρών του νοσοκομείου και την έγγραφη διαμαρτυρία άλλων 47.

Την «αυταρχική πρακτική της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου για την πειθαρχική δίωξη» καταδικάζουν η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου ζητώντας την επιτάχυνση της διαδικασίας διορισμού των ιατρών του ΤΕΠ που έχουν προκηρυχθεί, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «παρά τη μεγάλη μείωση της προσέλευσης των ασθενών στο ΤΕΠ τα προβλήματα δυσλειτουργίας φαίνεται να γιγαντώνονται», και η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ τονίζει ότι και η εξέλιξη αυτή «εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια έντασης του αυταρχισμού μέσα στα νοσοκομεία (...)

Η κατάσταση στο ΓΝ Ρεθύμνου, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, είναι τραγική, με πολλές ελλείψεις σε ιατρικό και άλλο προσωπικό, με κλινικές των οποίων η λειτουργία βρίσκεται στο "κόκκινο", όπως για μια ακόμη φορά συμβαίνει με την Παθολογική κλινική, το λιγοστό προσωπικό της οποίας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχουν, διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις. Προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που όψιμα δείχνει ενδιαφέρον για το ΓΝ Ρεθύμνου, για του οποίου την υποστελέχωση φέρει ευθύνη και από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης (...) ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ έχουν στρατηγική συμφωνία για την υποχρηματοδότηση, εμπορευματοποίηση, επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων. Εχουν στρατηγική συμφωνία για την παραχώρηση τομέων της Υγείας στο κεφάλαιο, ως νέων πεδίων κερδοφορίας.

Το ΚΚΕ στέκεται στο πλάι των εργαζομένων του ΓΝ Ρεθύμνου, συνολικά του ρεθυμνιώτικου λαού, ο οποίος έχει ανάγκη για δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια».

Η ΤΕ Ρεθύμνου διεκδικεί: Αμεση στελέχωση και πλήρη λειτουργία όλων των τμημάτων του ΓΝ Ρεθύμνου και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού ώστε να λειτουργήσει ΜΕΘ Covid-19 στο ΓΝ Ρεθύμνου. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Αμεση ενίσχυση, με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, των εμβολιαστικών κέντρων. Μαζικά δωρεάν τεστ, με επίκεντρο στους μεγάλους χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης. Επίταξη των ιδιωτικών εργαστηρίων και ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό. Ιχνηλάτηση με επιστημονικά κριτήρια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το δημόσιο σύστημα Υγείας ψυχορραγεί(8/8/2020)
Κλειστά κρεβάτια και ιδιώτες γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία(30/7/2016)
Εγκατάλειψη και υποβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης(26/6/2007)
Κατακερματισμένο και με τεράστιες ελλείψεις(17/5/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org