Πέμπτη 21 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ύστατος αποχαιρετισμός στον σ. Θοδωρή Αυγέρο

Ο Θ. Αυγέρος
Ο Θ. Αυγέρος
Με οδύνη και βαθιά θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του σ. Θοδωρή Αυγέρου, τον αποχαιρέτησαν χτες σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι στην πολιτική του κηδεία στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου. Περήφανοι οι συναγωνιστές του, τα μέλη του Κόμματος, το οποίο υπηρέτησε μέχρι τέλους, αποχαιρέτησαν τον άξιο κομμουνιστή, τον αγωνιστή δάσκαλο, τον αταλάντευτο υπερασπιστή των ιδανικών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Εναν άνθρωπο που συνέβαλε τα μέγιστα για να διαδοθούν τα διδάγματα από τη μεγαλειώδη αυτή μάχη του λαού μας στην εργατούπολη του Περιστερίου, αλλά και συνολικά στη Δυτική Αθήνα, αφού είχε καθοριστική συμβολή στη λειτουργία του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Στην τελετή αποχαιρετισμού, πλάι στον σ. Θοδωρή Αυγέρο βρέθηκαν σε θέσεις τιμητικής φρουράς σύντροφοι και συναγωνιστές του, μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος, τα μέλη του ΠΓ Λουίζα Ράζου, Γιάννης Πρωτούλης και Θοδωρής Χιώνης, καθώς και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Παρευρέθηκε επίσης ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Εκ μέρους της ΤΟ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ, για τη ζωή και τη δράση του σ. Θοδωρή Αυγέρου μέσα από τις γραμμές του Κόμματος, που έδρασε από τα 18 του χρόνια, μίλησε η Σπυρέτα Παναγή, Γραμματέας της ΤΕ και μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής. Στάθηκε στη διαδρομή του, στο ότι ήταν πάντα μπροστάρης για να αναπτυχθεί κίνημα διεκδίκησης για όλα τα προβλήματα του περιστεριώτικου λαού, στο ότι από όποια θέση κι αν βρέθηκε υπερασπίστηκε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ, όπως έκανε και στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος. Οπως είπε μεταξύ άλλων, «ανάμεσα στα πολλά για τα οποία θα θυμόμαστε πάντα τον Θοδωρή είναι οι δύο μεγάλες του αγάπες: Το 10ο Λύκειο και οι φουρνιές μαθητών που μεγάλωσε και γαλούχησε με σωστές αξίες και ιδανικά... Και η μεγάλη του προσπάθεια να διαδοθεί η Ιστορία του Κόμματος, της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ. Να γνωρίσει ο λαός και ιδιαίτερα η νέα γενιά τις πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του λαϊκού κινήματος, που είχε ψυχή και αιμοδότη το ΚΚΕ. Γι' αυτό πάλεψε πολύ για τη δημιουργία του Μουσείου ΕΑΜικής Αντίστασης στο Περιστέρι, που έγινε πράξη το 2001».


Η Σπ. Παναγή αναφέρθηκε στους δεσμούς που είχε αναπτύξει ο σ. Θοδωρής με τη δρακογενιά της Αντίστασης, που του εμπιστεύονταν κειμήλια της συγκλονιστικής αυτής πάλης, τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο, αλλά τροφοδότησαν και το Αρχείο του ΚΚΕ. Επίσης, στους δεσμούς του με τους μαθητές του, τόσο για όσα τους μάθαινε όσο και για την αγωνιστική του στάση, με αποτέλεσμα «μέχρι και σήμερα που πολλοί έχουν κάνει δικές τους οικογένειες, να μιλάνε στα παιδιά τους με τα καλύτερα λόγια για τον δάσκαλό τους».

«Εμείς οι σύντροφοί σου, που είχαμε τη χαρά και την τιμή να πορευτούμε μαζί σου, σου δίνουμε την υπόσχεση ότι θα παλέψουμε ακόμα περισσότερο για τον κοινό μας σκοπό, για να καλύψουμε έστω και λίγο από το μεγάλο κενό που αφήνει η απουσία σου. Θα σε θυμόμαστε και θα σε τιμάμε σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, στην καθημερινή κομματική ζωή και δράση», ανέφερε μεταξύ άλλων η Σπ. Παναγή.

Τον Θοδωρή Αυγέρο, που ήταν γραμματέας του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αποχαιρέτησε εκ μέρους της Κεντρικής Διοίκησης της Ενωσης ο πρόεδρός της Γιώργος Κατημερτζής, μιλώντας για την προσφορά του στην ανάδειξη των οραμάτων της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Εκ μέρους της οικογένειας για τον σ. Θοδωρή Αυγέρο μίλησε η σύζυγός του σ. Κατερίνα: «Μαζί μοιράζαμε τον "Ριζοσπάστη", μαζί κατεβαίναμε στις πορείες, μαζί στο 13ο Συνέδριο να δίνουμε τη μάχη για το Κόμμα μας, μαζί στο μεγάλωμα των κοριτσιών μας, που λάτρευε και ήταν περήφανος», ανέφερε για τον σύντροφό της, ξεχωρίζοντας τον ενθουσιασμό του, τη μεγάλη του επιμονή και την αυταπάρνηση που τον διέκριναν. «Δεν μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό. Γιατί όλη του η ζωή ήταν το Κόμμα μας, που τον γαλούχησε με τις αρετές του και την ανιδιοτελή προσφορά που έχουν όλοι οι κομμουνιστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  • Τα Παραρτήματα Κοκκινιάς και Αγ. Αναργύρων - Καματερού της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στη μνήμη του Θοδωρή Αυγέρου αντί στεφάνου προσφέρουν συμβολικό ποσό στο «Σπίτι του Αγωνιστή».
  • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» προσφέρει τη μνήμη του συμβολικό ποσό στο ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ