Πέμπτη 21 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Οσοι εναποθέτουν ελπίδες στον Μπάιντεν σύντομα θα ψάχνουν σύννεφο για να πέσουν

Απάντηση στα επιχειρήματα που προβάλλει η κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα, ότι «τώρα μεγαλώνει η Ελλάδα» και ότι «αναχαιτίζεται η επιθετικότητα της Τουρκίας», έδωσε ο Γιάννης Γκιόκας, σημειώνοντας ότι όσοι τα υιοθετούν θα πρέπει να απαντήσουν σε δύο ερωτήματα: «Για ποιο λόγο καθυστέρησε πάνω από 25 χρόνια, από το 1995 και μετά, η άσκηση αυτού του δικαιώματος αφήνοντας όλη αυτήν την περίοδο να μεσολαβήσει και επιτρέποντας στην Τουρκία να ανοίξει τη βεντάλια όλων των διεκδικήσεων» και, δεύτερον, «γιατί αυτή η άσκηση γίνεται τμηματικά, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο να θεωρηθεί ότι αυτή η τμηματική άσκηση μόνο για το Ιόνιο συνιστά έμμεση παραδοχή ότι το Αιγαίο αποτελεί κάποια "ειδική περίπτωση" που πρέπει να εξαιρεθεί από το Δίκαιο της Θάλασσας και το Διεθνές Δίκαιο».

Εξήγησε ότι ο χρόνος που επιλέγεται για να ασκηθεί αυτό το αναμφισβήτητο δικαίωμα της Ελλάδας συνδέεται με το γεγονός ότι τώρα μπαίνουν σε πιο κρίσιμη φάση όλοι οι ανταγωνισμοί και οι επικίνδυνες για τους λαούς διευθετήσεις σε Μ. Ανατολή και Ανατ. Μεσόγειο. «Διευθετήσεις προς όφελος ενεργειακών κολοσσών και άλλων ισχυρών μονοπωλίων, προς όφελος των συμμάχων σας, κυρίως προς όφελος της σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Ππτέρυγας του ΝΑΤΟ».

Πρόσθεσε ότι μέρος των «διευθετήσεων» είναι και οι συμφωνίες με Ιταλία, Αλβανία, Αίγυπτο αλλά και οι διερευνητικές συνομιλίες που τώρα ξεκινάνε με την Τουρκία, και τόνισε ότι «κριτήριο δεν είναι η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων ούτε, πολύ περισσότερο, η άσκηση αυτών των κυριαρχικών δικαιωμάτων προς όφελος του λαού, όπως λέμε εμείς, που για εμάς είναι το κρίσιμο ζήτημα».

Υπογράμμισε ότι από εκεί απορρέουν οι αντιφάσεις, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά και «γι' αυτόν το λόγο στο Ιόνιο η Ελλάδα μπορεί να μεγαλώνει, όμως τα δικαιώματα του λαού μικραίνουν γιατί βλέπει τον πλούτο που του ανήκει να παραδίδεται στις ορέξεις των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Γι' αυτόν το λόγο, από την άλλη μεριά, στο Αιγαίο, μικραίνουν στην πράξη τα κυριαρχικά δικαιώματα γιατί εκεί υπάρχουν τα προτάγματα της συνεκμετάλλευσης των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που έχουν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους με την Τουρκία, που θέλουν να τη διατηρήσουν στο δυτικό στρατόπεδο και γι' αυτόν το λόγο υποθάλπουν την τουρκική επιθετικότητα. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με όλη την ιστορία των περιβόητων κυρώσεων».

Σημείωσε, τέλος, ότι χρεοκοπούν καθημερινά οι ισχυρισμοί της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων που αναγορεύουν σε προστάτες και εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας των λαών τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Προειδοποίησε δε ότι σε μια περίοδο που «οι συμμαχίες αναδιατάσσονται με μεγάλη ευκολία, όσοι έχουν ακουμπήσει τις ελπίδες τους στη Γαλλία ή τον Μπάιντεν ας μην πολυεκτίθενται γιατί πολύ σύντομα θα ψάχνουν σύννεφο για να πέσουν»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα «διευθετήσεων» στην Τουρκία με οδηγό τα σχέδια συνεκμετάλλευσης και ΝΑΤΟικής συνοχής(2020-10-22 00:00:00.0)
Συμφωνίες που ανοίγουν τους δρόμους της αβύσσου ενταγμένες στις επικίνδυνες επιδιώξεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ(2020-08-27 00:00:00.0)
Τροχιοδεικτικές βολές για το Αιγαίο(2010-03-09 00:00:00.0)
Το Αιγαίο ξεθωριάζει...(2003-09-19 00:00:00.0)
Στον «αφρό» η διαπραγμάτευση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων(2000-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ