Πέμπτη 21 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Να σταλεί μαχητικό μήνυμα στις 27 Γενάρη

Νέες αποφάσεις συμμετοχής και προετοιμασίες για τη μέρα πανελλαδικής δράσης

Από την προηγούμενη μέρα δράσης των αυτοαπασχολούμενων στην Αττική
Από την προηγούμενη μέρα δράσης των αυτοαπασχολούμενων στην Αττική
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τη μέρα δράσης των αυτοαπασχολούμενων την ερχόμενη Τετάρτη 27 Γενάρη.

Ομοσπονδίες, τοπικές Ενώσεις και κλαδικά Σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση επιδιώκουν να φτάσει το μήνυμα του αγώνα σε όσο το δυνατόν περισσότερους μικρούς ΕΒΕ σε όλη τη χώρα, καλώντας τους στον αγώνα για τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων στήριξης του εισοδήματός τους και του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Χτες ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Αχαρνών ανάρτησε πανό με τις διεκδικήσεις του σε διάφορα σημεία του Μενιδίου, ενόψει και της σημερινής κινητοποίησης στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, στη 1 μ.μ. Θυμίζουμε ότι το Μενίδι παραμένει σε αυστηρό lockdown χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι πληρώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης και των μέτρων διαχείρισης της πανδημίας.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα προς τα μέλη της, η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής τονίζει ότι «απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα στήριξης για να επιβιώσουμε. Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασία της υγείας του λαού μας».

Παράλληλα αναφέρεται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», που παρουσιάζεται ως «η "σωτηρία" του επαγγέλματος» από την κυβέρνηση και τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, αλλά στην πραγματικότητα οι μεγαλοκατασκευαστές και οι τράπεζες παίρνουν τη μερίδα του λέοντος, αφήνοντας ψίχουλα για τους μικρούς.

Πανό στο Μενίδι
Πανό στο Μενίδι
Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «τα όποια μέτρα στήριξης του εισοδήματός μας είναι ανεπαρκή. Οι δουλειές λιγοστεύουν, οι υποχρεώσεις και τα χρέη τρέχουν ή μετατίθενται για αργότερα. Ακόμα και η "μη επιστρεπτέα" προκαταβολή δεν μπορεί να αναπληρώσει το χαμένο εισόδημα. Πολύ δε περισσότερο που τα κριτήρια ένταξης αφήνουν απέξω τους πιο αδύναμους, δείχνοντας η κυβέρνηση και με αυτόν τον τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική της για τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς ΕΒΕ».

Συμμετοχή στη μέρα δράσης αποφάσισε το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας και απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής. Επίσης, απόφαση συμμετοχής - με συγκέντρωση στην τοπική Εφορία στις 10 π.μ. - έχει πάρει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, απαιτώντας άμεσα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Βουλή ζητώντας μέτρα στήριξης(20/2/2021)
Σήκωσαν ρολά, αλλά η αγωνία της επιβίωσης παραμένει(19/1/2021)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής(27/5/2020)
Δράσεις της ΠΑΣΕΒΕ για την οργάνωση της κινητοποίησης(12/9/2013)
Μαζικά και δυναμικά στην απεργία(18/10/2011)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Θέματα & αφιερώματα

Περισσότερα...

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org