Πέμπτη 21 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαχητικός, αποφασιστικός, στην πρώτη γραμμή...

Η θλιβερή είδηση δυστυχώς δεν ήταν απρόσμενη. Εδώ και μήνες ο σύντροφος Μάκης έδινε σκληρή παλικαρίσια μάχη με την αρρώστια. Αν και περιμέναμε να βγει ξανά νικητής...

Ο σ. Μάκης αποτελεί παράδειγμα του να είσαι μαχητικός, στην πρώτη γραμμή του ιδεολογικού αγώνα, της διαπάλης με την αστική πολιτική και ιδεολογία, με τον οπορτουνισμό.

Ανήσυχο και ερευνητικό πνεύμα, με οδηγό τον μαρξισμό - λενινισμό, ήταν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας του Κόμματος να μελετήσει την Ιστορία του, την Ιστορία του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, συνέβαλε αποφασιστικά στη συλλογική επεξεργασία χρήσιμων συμπερασμάτων που ενσωματώθηκαν στην επαναστατική στρατηγική του.

Μια από τις χρεώσεις που του ανατέθηκαν στα 50 χρόνια της κομματικής του ζωής και δράσης, ήταν και εδώ στην εφημερίδα μας, τον «Ριζοσπάστη», όταν για μια κρίσιμη χρονική περίοδο, μεταξύ 13ου και 14ου Συνεδρίου, ανέλαβε ευθύνη ως επικεφαλής του Πολιτικού Τμήματος της εφημερίδας. Περίοδος δύσκολη, με την εσωκομματική διαπάλη σε εξέλιξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο σ. Μάκης έδωσε αποφασιστικό αγώνα για την υπεράσπιση του επαναστατικού χαρακτήρα του ΚΚΕ. Περίοδος που ο «Ριζοσπάστης» έδινε μάχη να κρατήσει το χαρακτήρα του ως Οργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, και που μετά την αποχώρηση της οπορτουνιστικής ομάδας, όπως και όλο το Κόμμα, έτσι και η εφημερίδα, έδωσε τη μάχη της ανασυγκρότησης.

Μέχρι την τελευταία περίοδο υπήρξε πολυγραφότατος. Το αρχείο του «Ριζοσπάστη» περιέχει μεγάλο αριθμό άρθρων που υπογράφει ο ίδιος για μια γκάμα θεμάτων και ιδιαίτερα αρθρογραφία για ιδεολογικά και ιστορικά θέματα. Το τελευταίο άρθρο του σ. Μάκη στον «Ριζοσπάστη» δημοσιεύτηκε μόλις το Σαββατοκύριακο 9 - 10 Γενάρη.

Εκ μέρους της Συντακτικής Επιτροπής και του συνόλου των συντρόφων της εφημερίδας, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Μάκη και ιδιαίτερα στην κόρη του και συντρόφισσά μας στον «Ριζοσπάστη», Ελένη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ