Πέμπτη 21 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η γεωστρατηγική αναβάθμιση είναι απολύτως επικίνδυνη για το λαό

«Ο εθνικισμός και ο κοσμοπολιτισμός πάνε αντάμα», ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε στη δευτερολογία της η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας πως «δεν είναι δόκιμος πολιτικός όρος» αυτός που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, ότι «μεγαλώνει την Ελλάδα».

Ανέδειξε τη σύμπλευση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στα προτάγματα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της αστικής τάξης, στα αμερικανοΝΑΤΟικά πλαίσια και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά αυτό που μπορούμε να προβλέψουμε είναι ότι η γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας», στο πλαίσιο των σχεδιασμών, «των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των πιέσεων, των πολέμων κατά των λαών και μέσω των πολέμων κατά φιλικών ή πρώην φιλικών κρατών λόγω ανταγωνισμών, όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε κάποια νέα ανταλλάγματα προς την αστική τάξη της Ελλάδας και όχι προς τον λαό, όπως τη συνδιαχείριση ή οτιδήποτε». Αλλωστε, όπως υπογράμμισε, δεν θα είναι περίεργο εάν σε 1 - 2 χρόνια πάμε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο, καθώς «οι μαέστροι προς τα εκεί κατευθύνουν την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών», για να τονίσει τις ανησυχίες του ΚΚΕ και για τις διερευνητικές και να προσθέσει ότι «η γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας για μας είναι απολύτως επικίνδυνη για τον ελληνικό και γειτονικούς λαούς».

Η Αλ. Παπαρήγα έκανε σαφές ότι «βεβαίως είμαστε υπέρ της ενιαίας ελληνικής επικράτειας που συμπεριλαμβάνει τα νησιά και υπέρ του δικαιώματος επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια». Ξεκαθάρισε όμως ότι «όταν εμείς μιλάμε για ενιαία ελληνική επικράτεια πρώτα από όλα παίρνουμε υπόψη, σήμερα, στις σημερινές συνθήκες, με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, ότι ο ελληνικός λαός να μην επιτρέψει να χάσει όλο τον πλούτο ή μέρος του πλούτου που υπάρχει στο έδαφος, στο υπέδαφος, στη θάλασσα, στις υποθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας. Βεβαίως αυτήν τη στιγμή η πλούτος δεν του ανήκει, τον κουμαντάρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι μέσω των πολιτικών αποφάσεων των κυβερνήσεων που πέρασαν και αυτών που θα περάσουν στο επόμενο άμεσο χρονικό διάστημα. Αυτός δεν είναι λόγος εμείς να αδιαφορήσουμε για τα ελληνικά σύνορα και ακριβώς παλεύουμε όταν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και ο λαός βρεθεί στην εξουσία αυτός ο πλούτος να γίνει δικός του και να αξιοποιηθεί προς δικό του όφελος, για τη δική του ευημερία».

Τέλος, θύμισε τις θέσεις του ΚΚ Τουρκίας που θάβονται από τα αστικά ΜΜΕ, σε αντίθεση με δηλώσεις π.χ. αξιωματούχων των ΗΠΑ. Οπως είπε, το ΚΚ Τουρκίας αν και δρα σε πολύ δύσκολες συνθήκες αφού τυπικά είναι παράνομο, αναπτύσσει θέσεις πραγματικά πατριωτικές και ίδιες με το ΚΚΕ τόσο όσον αφορά το Κυπριακό, τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. «Είναι το μοναδικό κόμμα που κατήγγειλε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία», υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ