Πέμπτη 21 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΕΤΕΠΕ
Πιο έμπειροι από τη νικηφόρα μάχη των εργολαβικών στη Λέσχη του ΑΠΘ

Με αφορμή τη νέα μάχη που κέρδισαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη Λέσχη του ΑΠΘ, με την επαναπρόσληψή τους, μετά από πολυήμερο απεργιακό αγώνα που έδωσαν, το κλαδικό Σωματείο Επισιτιστικών - Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) εξέδωσε ανακοίνωση για τη σημασία αυτής της νίκης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Και αυτή η νίκη είναι αποτέλεσμα συλλογικού αγώνα που δεν θα ερχόταν χωρίς την αλληλεγγύη των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των φορέων του κινήματος. Ενας αγώνας που οι εργαζόμενοι στις Λέσχες έδωσαν παλικαρίσια, μέσα από το Συνδικάτο τους και με τις κατευθύνσεις αυτού.

Αυτήν την εξέλιξη δεν τη μεγαλοποιούμε, αλλά έχει τη δική της σημασία. Μας έκανε πιο έμπειρους και άφησε τα δικά της αποκρυσταλλώματα. Δυνάμωσαν οι δεσμοί μεταξύ των συναδέλφων, αναδείχθηκε ακόμη καλύτερα η ανάγκη για κοινή πάλη πάνω στα κοινά μας προβλήματα. Αυτό εκφράστηκε και με τη δημιουργία Επιχειρησιακού Σωματείου στο χώρο.

Δεν επαναπαυόμαστε! Αλλωστε, στη συνάντηση που είχαμε με τη διοίκηση της Λέσχης και με την κοινοπραξία των εργολάβων έγινε ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα παραμένει. Και οι μεν και οι δε για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν ότι λειτουργούν συντονισμένα για τη στήριξη των επιχειρηματικών κερδών μέσα στο Πανεπιστήμιο, πράγμα που είναι απόλυτα αντίθετο τόσο στην πλήρη και σταθερή εργασία των εργαζομένων όσο και στην ανάγκη για σταθερή και ποιοτική σίτιση όλων των φοιτητών.

Είναι ξεκάθαρο ότι και σε αυτό το μέτωπο, όπως και σε κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο πρόβλημα, βασικός αντίπαλος είναι η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Μια πολιτική που ασκείται από τη σημερινή κυβέρνηση όπως και από τις προηγούμενες και που αποτέλεσμά της είναι όλα αυτά που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στη Λέσχη, συνολικά οι εργαζόμενοι, οι χιλιάδες φοιτητές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ