Πέμπτη 21 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ανεξάντλητη πίστη του στη δύναμη της εργατικής τάξης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Μάκη Μαΐλη, «ένα άξιο στέλεχος του ΚΚΕ με πολύχρονη και μεγάλη προσφορά για το Κόμμα μας, για το δίκιο του λαού.

Ο σ. Μάκης Μαΐλης οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1969, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, μέσα στα χρόνια της απριλιανής δικτατορίας, με το ΚΚΕ στην παρανομία. Συμμετείχε ενεργά στις καταλήψεις της Νομικής και την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, στον αντιδικτατορικό αγώνα, βάζοντας το δικό του, ξεχωριστό λιθαράκι στην οργάνωση της πάλης, στον χαρακτήρα της ΚΝΕ ως Νεολαίας του ΚΚΕ, τα πρώτα χρόνια ίδρυσής της.

Ως μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο σ. Μάκης Μαΐλης είχε καθοριστική συμβολή στην προβολή της ταξικής αλήθειας στην ΚΝΕ, στη μεταλαμπάδευση της πρωτοποριακής επαναστατικής αντίληψης και δράσης του ΚΚΕ, στην ανάδειξη της Ιστορίας του Κόμματός μας, των εκτιμήσεων και των σύγχρονων συμπερασμάτων από τη μελέτη της.

Η πορεία, η ζωή, η στάση του απέναντι στον ταξικό αντίπαλο αποτελούν ενσάρκωση των ιδανικών και αξιών του Κόμματός μας. Στα δύσκολα χρόνια της αντεπανάστασης, της ανατροπής του σοσιαλισμού και της προσπάθειας διάλυσης και μετάλλαξης του ΚΚΕ από τον οπορτουνισμό, ο σ. Μάκης Μαΐλης υπεράσπισε τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ. Συνέβαλε αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των επιθέσεων ενάντια στο Κόμμα, του αντικομμουνισμού, της ιστορικής διαστρέβλωσης και συκοφαντίας.

Στην τελευταία του συνέντευξη στον "Οδηγητή", τον Μάρτη του 2020, με αφορμή την Επανάσταση του 1821, ο σ. Μάκης Μαΐλης αναφέρει: "Διδασκόμαστε για τον καταλυτικό ρόλο της επαναστατικής οργάνωσης στην προετοιμασία και διεξαγωγή μιας εξέγερσης. Δεν είναι πάντοτε πολλοί εκείνοι που βλέποντας μπροστά στην εποχή τους γίνονται πρωτοπόροι. Ομως ο ρόλος τους είναι αναντικατάστατος στην προετοιμασία και την κινητοποίηση ευρύτερων δυνάμεων, ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη εκείνη στιγμή της επαναστατικής ρήξης. Εμπνεόμαστε από τις αστείρευτες δυνάμεις του επαναστατημένου λαού (...) Η Ιστορία αποτελεί ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο και γι' αυτό αξίζει - και πρέπει - να τη μελετάμε. Γιατί αντλούμε διδάγματα χρήσιμα και απαραίτητα στους σύγχρονους ταξικούς αγώνες".

Ετσι θα θυμόμαστε τον σ. Μάκη Μαΐλη, ακούραστο, σεμνό, με ανεξάντλητη πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, συντρόφισσα Κατερίνα, στα δύο του παιδιά, σύντροφο Νίκο και συντρόφισσα Ελένη, και τους οικείους του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ