Πέμπτη 21 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Με πολύμορφη δράση διεκδικούν μέτρα επιβίωσης

Από κινητοποίηση στην Καρδίτσα
Από κινητοποίηση στην Καρδίτσα
Με συσκέψεις και συνεδριάσεις Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, παραστάσεις έξω από Κέντρα Υγείας και άλλες πολύμορφες δράσεις, συνεχίζεται αυτές τις μέρες το αγωνιστικό πρόγραμμα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στην Καρδίτσα, οι αγρότες έχουν βγάλει δεκάδες τρακτέρ σε περισσότερα από 10 χωριά, όπως σε Παλαμά, Αγία Τριάδα, Γραμματικό, Λεοντάρι, Κοσκινά, Ν. Ικόνιο, Μαγούλα, στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αποφασίσει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η προσπάθεια να βγουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών της Λάρισας.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσουν ξανά οι Ομοσπονδίες, για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», αγρότες ανέφεραν πως τα πορίσματα που έχουν ανακοινωθεί κατά τόπους για την εκτίμηση των ζημιών που έγιναν τον Σεπτέμβρη με τον «Ιανό», υπολείπονται της πραγματικής ζημιάς που υπέστησαν οι καλλιέργειες, με αποτέλεσμα η αποζημίωση που θα λάβουν οι πληγέντες να απέχει σημαντικά από την πλήρη κάλυψη των απωλειών στην παραγωγή τους.

Σήμερα στις 12 μ. θα γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας και παράσταση στο δημαρχείο από τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους της περιοχής. Διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, που σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής δεν τους αφήνουν ικανοποιητικό εισόδημα.

Ταυτόχρονα, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων σε Τρίκαλα και Μαγνησία συνεχίζουν τις περιοδείες και τις συσκέψεις με στόχο τη μαζική συμμετοχή στις μηχανοκίνητες πορείες που διοργανώνουν για τη Δευτέρα 25 Γενάρη. Για τους αγρότες των Τρικάλων, το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 10.30 το πρωί στην περιοχή της Μπάρας. Αντίστοιχα προσυγκέντρωση στη θέση «Αγαλμα», στις 8 π.μ. της Δευτέρας έχουν καθορίσει οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγορίου, Πουρίου, Μακρυράχης για τη Μαγνησία.

Πέρα από τη Θεσσαλία, εντείνονται οι προετοιμασίες σε Φθιώτιδα και Κεντρική Μακεδονία. Πιο συγκεκριμένα,ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» προετοιμάζει για το αμέσως επόμενο διάστημα συσκέψεις με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους, καθώς και με φορείς εκπαιδευτικών, υγειονομικών, φορείς του εμπορίου και της εστίασης, με στόχο τον κοινό αγωνιστικό βηματισμό.

Την ίδια ώρα, τα προβλήματα συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα των αγροτών σε Αργολίδα, Ηλεία και Αχαΐα, που είδαν χτες τις παραγωγές τους να καταστρέφονται από τον παγετό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προχωρούν οι ετοιμασίες για τις νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις(2023-01-17 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για νέο κύκλο κινητοποιήσεων με μπλόκα(2018-01-18 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη της Γραμματείας ενόψει του αγωνιστικού δεκαήμερου(2018-01-16 00:00:00.0)
Δίνουν μαχητικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις(2017-12-14 00:00:00.0)
Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία(2016-11-12 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται για τις νέες κινητοποιήσεις(2007-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ