Σάββατο 14 Μάρτη 2020 - Κυριακή 15 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αξιοποίηση εργαλείων εξ αποστάσεως διδασκαλίας

Την ενεργοποίηση ψηφιακών εργαλείων που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία εξήγγειλε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας. Οπως ανακοινώθηκε, η διαδικασία θα υλοποιηθεί με μεθόδους διδασκαλίας σύγχρονες (σε πραγματικό χρόνο απευθείας διδασκαλία μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας) και ασύγχρονες (πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό μέσω διαδικτύου, σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που παρέχει το υπουργείο).

Ειδικότερα, το υπουργείο ανακοίνωσε πως θα διαθέσει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, ξεκινώντας από την Γ' Λυκείου, ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης. Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας έγινε χτες και σχεδιάζεται να διατεθεί σταδιακά και στις λοιπές τάξεις των σχολείων.

Παράλληλα, σημειώνεται πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ψηφιακές δομές του υπουργείου, δηλαδή τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (e-books), το Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο) και τα Ψηφιακά Διδακτικά Σενάρια (Πλατφόρμα «Αίσωπος»), ενώ δρομολογείται επιπλέον η ανάρτηση πρότυπων βιντεοσκοπημένων μαθημάτων.

Ανάλογες πλατφόρμες διαθέτει το υπουργείο και για τα πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ, μαζί με τα ψηφιακά εργαλεία που ήδη έχουν αυτά τα ιδρύματα.

Ενημερωτικό υλικό για την αξιοποίηση των εργαλείων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα παρέχεται και μέσω της ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ