Σάββατο 14 Μάρτη 2020 - Κυριακή 15 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
«Η Ελλάδα πληρώνει για ένα πρόβλημα για το οποίο δεν ευθύνεται»

Ο ελληνικός λαός πληρώνει όπως και σε άλλους τομείς της ζωής ένα πρόβλημα που του προκαλούν οι στρατηγικές επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης για γεωστρατηγική αναβάθμιση.

Πάει πολύ όμως η προσπάθεια των αστικών κυβερνήσεων να το παίζουν «αθώες περιστέρες».

Δεν κρύβεται με τίποτα:

-- Πρώτον, ότι η Ελλάδα είναι μέχρι τα μπούνια χωμένη στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η μία πίσω από την άλλη οι κυβερνήσεις «συνυπογράφουν» τους ΝΑΤΟικούς πολεμικούς σχεδιασμούς (βλέπε σελ. 23). Στέλνουν στρατεύματα εκτός συνόρων, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε Μ. Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, Βόρεια Αφρική, Βαλκάνια. Αυτήν τη στιγμή η χώρα έχει προσωπικό σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσοβο, φρεγάτες και δυνάμεις στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο στα ανοιχτά της Λιβύης, προσωπικό στα Στενά του Ορμούζ, στέλνει «Patriot» στη Σ. Αραβία απέναντι στο Ιράν, έχει «συμβούλους» στο Μάλι όπου συζητάει με τη Γαλλία την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων. Αλήθεια, ποια «εθνικά» συμφέροντα υπερασπίζονται εκεί, αν όχι τα συμφέροντα της αστικής τάξης;

Την ίδια ώρα μετατρέπουν τη χώρα σε απέραντο ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, όπως με την πρόσφατη κατάπτυστη Συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η ΝΔ, ακόμα και με την προετοιμασία για φιλοξενία πυρηνικών!

Είναι ή δεν είναι αλήθεια η εμπλοκή αυτή που βάζει τη χώρα και το λαό στο στόχαστρο και των ανταγωνιστών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, των «συμμετρικών» και «ασύμμετρων απειλών»;

-- Δεύτερον, ότι έχουν για «κορόνα στο κεφάλι τους» το στόχο της διατήρησης της «ΝΑΤΟικής συνοχής» στη Νοτιοανατολική του πτέρυγα που δίνει αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας.

-- Τρίτον, ότι η πολιτική του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών έχει «φαρδιά - πλατιά» την υπογραφή τους. Εχουν αποδεχτεί η χώρα να έχει αυτόν το ρόλο. Εκείνοι υπέγραψαν το «Δουβλίνο», την Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, που μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές της ΕΕ για τους ξεριζωμένους, εκείνοι την υλοποιούν με «ανοιχτές» και «κλειστές» Μόριες και κέντρα - φυλακές, εκείνοι παζαρεύουν τώρα τις νέες συμφωνίες εγκλωβισμού που ανάμεσα στα άλλα μετατρέπουν τους πρόσφυγες και μετανάστες σε «χαρτί» στα χέρια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org