Σάββατο 14 Μάρτη 2020 - Κυριακή 15 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σε θέση μάχης ενάντια στα όργια εργοδοτικής ασυδοσίας

Από τη διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας
Από τη διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή σωματεία της Αττικής, καταγγέλλοντας τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς που υλοποιούν οι εργοδότες σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και απαιτώντας τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ζητήθηκε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που ήταν ωστόσο για άλλη μια φορά απούσα.

Στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο μίλησαν στους συγκεντρωμένους εκπρόσωποι από τα Σωματεία Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εργαζομένων στη «Mellon», Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής. Στις ομιλίες τους κατήγγειλαν την εργοδοτική επίθεση στους κλάδους και κάλεσαν τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην επίθεση που δέχονται.

  • Να μην αξιοποιηθεί το σοβαρό πρόβλημα του κορονοϊού προκειμένου να αθετηθούν συμβάσεις, να καταργηθούν τα δικαιώματα των ηθοποιών, των μουσικών, των εργαζομένων στο χώρο του Θεάματος - Ακροάματος ζητούν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα. Τα Διοικητικά Συμβούλια των παραπάνω σωματείων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 17/3, στις 11 π.μ., διεκδικώντας να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ