Σάββατο 14 Μάρτη 2020 - Κυριακή 15 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Κλιμάκωση της εργοδοτικής επίθεσης με τις «πλάτες» της κυβέρνησης

Στους εργαζόμενους επιχειρούν να φορτώσουν τις συνέπειες στον τζίρο και στα κέρδη του κεφαλαίου

Μπαράζ παρεμβάσεων υπέρ της εργοδοσίας και «πράσινο φως» στη νέα αντεργατική επίθεση, για να φορτωθούν πάνω στους ώμους των εργαζομένων οι συνέπειες στον τζίρο και στα κέρδη του κεφαλαίου από την εξάπλωση του κορονοϊού, συνιστούν τα «μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και της αγοράς εργασίας» που ανακοινώνει και λαμβάνει η κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που έχει ήδη προωθήσει και τις υπόλοιπες εξαγγελίες που «ανακυκλώθηκαν» την Παρασκευή, η κυβέρνηση δίνει στην εργοδοσία νέες οικονομικές ενισχύσεις και «διευκολύνσεις» (για αναστολή πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών, φόρων, ρυθμίσεων κ.ά.). Της δίνει επίσης το «ελεύθερο» για ακόμα μεγαλύτερη αποδιοργάνωση «του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων», όπως και για επιβολή «εργασίας εξ αποστάσεως» με μονομερή απόφαση του εργοδότη, μια πάγια επιδίωξη δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων που «σβήνει» τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.

Αντίστοιχες είναι οι σχετικές εντολές στις κρατικές υπηρεσίες, με σωματεία να καταγγέλλουν ότι ενημερώνονται από Επιθεωρήσεις Εργασίας ότι για δύο μήνες δεν θα δέχονται καταγγελίες!

Την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η εργοδοτική επίθεση μέσα στους χώρους δουλειάς, που χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται «στον αέρα» στο πλαίσιο της εφαρμογής των προληπτικών μέτρων, η κυβέρνηση σκόπιμα καθυστερεί και δεν παίρνει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για όσους εργαζόμενους δουλεύουν σε επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους, για όσους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους ως έκτακτο μέτρο πρόληψης της διάδοσης του ιού ή για όσους εργαζόμενους καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου μέλους της οικογένειας στο σπίτι. Προσφέρει έτσι χρόνο και χώρο στους εργοδότες να διαχειριστούν την κατάσταση όπως τους βολεύει σε βάρος των εργαζομένων.

Ακόμα και η «άδεια ειδικού σκοπού» που προβλέπει η ΠΝΠ για τους εργαζόμενους γονείς (την οποία θα συμπληρώνει υποχρεωτικά ο εργαζόμενος γονιός με μέρες από την κανονική άδειά του) προβλέπεται μόνο ως... «εναλλακτική» στην επιβολή «ευέλικτου» ωραρίου ή τηλεργασίας από την εργοδοσία, την ίδια ώρα που οι εργοδοτικές πιέσεις και η ασυδοσία ήδη οργιάζουν, με επιβολή κανονικών αδειών, αδειών αποδοχών, εκ περιτροπής εργασία, μη ανανεώσεις συμβάσεων και απολύσεις...

Πλευρές από αυτήν την κατάσταση που ήδη διαμορφώνει αυτή η κλιμάκωση της εργοδοτικής επίθεσης, με τις πλάτες της κυβέρνησης και του εργατοπατερισμού, όπως και από τις αγωνιστικές παρεμβάσεις με τις οποίες απαντούν ταξικά σωματεία, αποτυπώνει σ' αυτό το φύλλο ο «Ριζοσπάστης».

Επισιτισμός - Τουρισμός: Απολύσεις και χτύπημα στις συμβάσεις των εργαζομένων

Στα ξενοδοχεία, όπου καταγράφονται ακυρώσεις μεγάλων ταξιδιωτικών πακέτων, προληπτική ματαίωση συνεδρίων και εκτιμήσεις για σημαντική μείωση του τζίρου στη σεζόν, στο στόχαστρο της εργοδοτικής επίθεσης μπαίνουν και οι «μόνιμοι» εργαζόμενοι, και ακόμα περισσότερο το πολύ μεγάλο τμήμα των εργαζομένων (μπορεί να φτάνει το 30% - 40%) που απασχολούνται με «ευέλικτη» εργασία.

Σε πολλά ξενοδοχεία, λόγω μειωμένης πληρότητας, αποτέλεσμα της ματαίωσης κρατήσεων, επιβάλλουν σε «μόνιμους» εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης την εκ περιτροπής εργασία. Τέτοιες περιπτώσεις που έχουν ήδη καταγγελθεί από σωματεία είναι τα ξενοδοχεία «Fenix» στη Γλυφάδα και «Capsis Astoria» στο Ηράκλειο.

Στους εργαζόμενους με διαλείπουσα εργασία δίνουν υποχρεωτικά ρεπό, τους λένε ότι θα δουλέψουν λιγότερες μέρες από ό,τι συνήθως ή και καθόλου. Π.χ. το Σωματείο Εργαζομένων στο «Royal Olympic» έχει καταγγείλει ότι η εργοδοσία σταμάτησε να παρέχει εργασία σε 30 εργαζόμενους με διαλείπουσα εργασία. Επιπλέον, οι εργοδότες ενημερώνουν εποχικούς εργαζόμενους ότι δεν θα δουλέψουν αυτή τη σεζόν, «κόβουν» εργολαβικούς εργαζόμενους και εργαζόμενους με συμβάσεις μίας μέρας.

Αναγκάζουν πολλές φορές τους «μόνιμους» εργαζόμενους να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας, ακόμα και όταν είναι γονείς, δηλαδή δεν τους δίνουν ούτε την «άδεια ειδικού σκοπού». Και τους ενημερώνουν ότι αν εξαντληθεί η κανονική τους άδεια, εφόσον χρειαστεί θα πάρουν άδεια άνευ αποδοχών...

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στον Επισιτισμό, όπου αναμένονται ανακοινώσεις από μεγάλες επιχειρήσεις για αλλαγές προς το χειρότερο. Για παράδειγμα, μεγάλη επισιτιστική επιχείρηση που εφοδιάζει αεροσκάφη έχει ήδη προχωρήσει σε 15 απολύσεις, ενώ αναγκάζει εργαζόμενους να κάνουν χρήση της κανονικής άδειας. Σε επιχειρήσεις καφεστίασης στο αεροδρόμιο, το ωράριο λειτουργίας μεταβάλλεται ώστε να προσαρμοστεί στη μειωμένη κίνηση, επηρεάζοντας τις βάρδιες και τις ώρες δουλειάς των εργαζομένων.

«Τέντωμα» των εργαζομένων και το... «πρωτοπόρο μοντέλο» της τηλεργασίας

Βασικό κριτήριο της επίθεσης είναι να μην επιβαρυνθεί η εργοδοσία το κόστος των επιπτώσεων του κορονοϊού και να μη θιχτούν τα κέρδη της. Στο πλαίσιο αυτό, σε κλάδους που έχουν δουλειά, αναγκάζουν τους εργαζόμενους σε εξαντλητικά ωράρια ή υλοποιούν αντεργατικά μέτρα που είχαν σχεδιάσει από καιρό. Σε κλάδους που δεν έχουν δουλειά, προχωρούν σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, εφαρμογή «ευέλικτων» ωραρίων.

«Δεν είναι για εσάς αυτές οι άδειες, τώρα έχουμε δουλειά»! Αυτή είναι μία από τις χαρακτηριστικές απαντήσεις που δίνουν τα σούπερ μάρκετ σε εργαζόμενους γονείς που πάνε να ζητήσουν ακόμα και αυτή την «άδεια ειδικού σκοπού». Την ίδια ώρα ανακαλούν άδειες και ρεπό ακόμα και σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Καθώς έχει αυξηθεί ο όγκος εργασίας, λόγω αυξημένης ζήτησης, η εργοδοσία καταστρατηγεί συνολικά το ωράριο εργασίας, αφού οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν 1 - 2 ώρες παραπάνω, στις αποθήκες ακούγεται πως θα εφαρμοστεί διευρυμένο ωράριο, με τους εργαζόμενους να δουλεύουν ήδη με 10ωρα και 12ωρα.

Στον ίδιο ακριβώς κλάδο, αλλά στο κομμάτι του που δεν αφορά τα τρόφιμα, ο τζίρος έχει πέσει κατακόρυφα και η εργοδοσία προχωρά σε μειώσεις του ωραρίου εργασίας, ενώ υποχρεώνει τους εργαζόμενους να πάρουν μέρες από την κανονική τους άδεια.

Στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική δρομολογούν την de facto εφαρμογή της τηλεργασίας, στα τμήματα που μπορούν. Δεν πρόκειται για έκτακτο και προσωρινό μέτρο, αλλά αξιοποιούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να υλοποιήσουν σχεδιασμούς διαμορφωμένους εδώ και καιρό. Μεγάλες εταιρείες του κλάδου πιέζουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν από το σπίτι.

Ο Ομιλος ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι «ξεκινάμε από τη Δευτέρα την εξ αποστάσεως εργασία» και θέτει ως στόχο να δουλέψει το 80% των εργαζομένων από το σπίτι, δηλαδή οι 13.000 από τους 16.000 εργαζόμενους. Χωρίς να προβάλλει ευθέως σχεδιασμό για συνδυασμό τηλεργασίας με «άδεια ειδικού σκοπού», σε συμβουλές που δίνει για εργασία από το σπίτι περιλαμβάνει και εργαζόμενους γονείς. Χαρακτηριστικό της στάσης του εργατοπατερισμού είναι ότι η πλειοψηφία στο ΔΣ της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΟΤΕ) καλεί τους εργαζόμενους «να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που βγαίνουν από την εταιρεία».

Αλλη μεγάλη εταιρεία του κλάδου μιλά ευθέως για συνδυασμό της τηλεργασίας με την «άδεια ειδικού σκοπού», ακυρώνοντας έτσι την άδεια. Σε γραπτές οδηγίες της αναφέρει ότι «για τους γονείς ανηλίκων παιδιών προτείνεται η εργασία από το σπίτι, για όσους αυτό είναι εφικτό».

Αντίστοιχα, η τηλεργασία προωθείται και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Χαρακτηριστικό είναι ενημερωτικό σημείωμα τράπεζας προς το προσωπικό: «Στον τραπεζικό χώρο έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να προσαρμοστούμε σε αυτό το μοντέλο(σ.σ. της τηλεργασίας).Μπορεί να ήρθε εσπευσμένα, αλλά ας το υποδεχτούμε ως κάτι πρωτοπόρο»!

Για τα κέρδη τους βάζουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα από την εταιρεία «Forthnet», στην οποία, όπως αναφέρουν το επιχειρησιακό Σωματείο «Forthnet - Netmed» και το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, την περασμένη Πέμπτη επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορονοϊού στις εγκαταστάσεις της στην Καλλιθέα. Το κτίριο έκλεισε με εντολή του ΕΟΔΥ, αλλά όπως καταγγέλλουν τα δύο σωματεία, εργαζόμενοι που δούλευαν σε αυτό είχαν δουλέψει τις προηγούμενες μέρες στο κτίριο του Ταύρου και το αντίστροφο, χωρίς να παρθεί αντίστοιχο μέτρο. Την ίδια στιγμή «στο κτίριο του Κολωνού γίνεται απολύμανση με μερίδα εργαζομένων να συνεχίζουν να εργάζονται στον χώρο», «στο κτίριο του Ταύρου από το πρωί καλούν τους εργαζόμενους να δουλέψουν σαν να μην τρέχει τίποτα», ενώ «ο γιατρός Εργασίας ενημερώθηκε από το επιχειρησιακό σωματείο». Μάλιστα, «προϊστάμενη που έπρεπε η ίδια να είναι σε καραντίνα, καθώς ήταν στο κτίριο της Καλλιθέας»... διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους που αρνούνταν να ανέβουν στο κτίριο του Ταύρου ότι «δεν υπάρχει κάτι επικίνδυνο»!

«Η ασυδοσία τους δεν έχει τέλος. Αντί να κλείσουν όλες τις εγκαταστάσεις, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε απολυμάνσεις, σε παροχή ατομικών ειδών προστασίας, εξετάσεις των εργαζομένων κ.λπ., ασχολούνται μόνο με την κερδοφορία τους», τονίζουν τα σωματεία και καλούν το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει.

Παραδείγματα από τις Μεταφορές

Αντίστοιχα παραδείγματα έρχονται και από τις Μεταφορές. Οι τρεις μεγάλες εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν «παγώσει» τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού, από την προηγούμενη βδομάδα «μοιράζουν» κανονικές άδειες, ενώ προτείνουν στους εργαζόμενους να πάρουν αν θέλουν άδεια άνευ αποδοχών. Και σε αυτές τις εταιρείες οι εργαζόμενοι δουλεύουν για χρόνια με καθεστώς μερικής απασχόλησης, οπότε μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθούν στο δρόμο...

Στις αστικές συγκοινωνίες, εργαζόμενοι γονείς ενημερώθηκαν ότι θα πάρουν «άδεια ειδικού σκοπού» από την ερχόμενη Δευτέρα, και ενώ τα σχολεία είναι κλειστά από την περασμένη Τετάρτη. Παράλληλα, τα μέτρα που παίρνονται για την προστασία των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού είναι ελλιπή και αποσπασματικά. Ενα από τα βασικά αιτήματα είναι η πύκνωση των δρομολογίων, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Ομως η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις στους στόλους των συγκοινωνιών, σε έλλειψη χρηματοδότησης και ανταλλακτικών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεδομένη θεωρούν την παράταση του μέτρου της αναστολής οι ξενοδόχοι(2021-05-28 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία ενάντια στην τηλεργασία και στα σχέδια για μονιμοποίησή της(2021-02-26 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις στα κτίρια της εταιρείας(2020-10-24 00:00:00.0)
Τα οξυμένα προβλήματα και η ανάγκη οργάνωσης και αγώνα στο επίκεντρο(2020-06-23 00:00:00.0)
Η «Μαύρη Βίβλος» της εργοδοσίας, τόμος Α'(2020-04-03 00:00:00.0)
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην αναμπουμπούλα χαίρονται(2020-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ