Σάββατο 14 Μάρτη 2020 - Κυριακή 15 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
«Είναι μεγάλο κέρδος για τη χώρα η εθνική συναίνεση και ομοψυχία»

Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που δηλώνουν σε όλους τους τόνους έτοιμοι, παρά την όποια κριτική τους, «να βάλουν πλάτη», λέει ότι αυτές τις ώρες δε χωράνε «δεύτερες κουβέντες», ότι απαιτείται «πλήρης συναίνεση» και στήριξη της «εθνικής» πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Πανηγυρίζουν τα ΜΜΕ για την «εθνική ομοψυχία» που λένε πως έχει επιτευχθεί στα «εθνικά θέματα»....

Οταν μιλάνε για ομοψυχία, ουσιαστικά ζητούν από το λαό:

-- Να μην εναντιώνεται στην πολιτική εμπλοκής της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στις αποστολές στρατευμάτων εκτός συνόρων, στη μετατροπή όλης της χώρας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, σε όλα όσα τη μετατρέπουν σε στόχο των ανταγωνισμών, και ουσιαστικά ενισχύουν τις αιτίες που γεννούν και διογκώνουν το προσφυγικό ζήτημα.

-- Να είναι έτοιμος να δεχτεί πειθήνια κάθε επιλογή της αστικής τάξης που υπηρετεί τους στρατηγικούς της στόχους εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου. Είτε το συμβιβασμό με τη συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση, είτε με την πολεμική εμπλοκή με την Τουρκία. Επιλογές που άλλωστε η μία γεννάει την άλλη, αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, ενώ σε κάθε ενδεχόμενο υπονομεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ασφάλεια της χώρας και του λαού, τον φέρνουν «πρόσωπο με πρόσωπο» με νέους μεγάλους κινδύνους.

-- Να εγκαταλειφθεί κάθε λαϊκή αντίδραση και αντίσταση στην πολιτική του εγκλωβισμού, της μετατροπής της χώρας σε μια «φυλακή ψυχών». Κάθε αντίθεση στον Κανονισμό του Δουβλίνου, στη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

Η «συναίνεση» που με κάθε ευκαιρία ζητάνε από το λαό τα αστικά επιτελεία είναι κάλεσμα υποταγής στους στόχους της αστικής τάξης, στο στόχο δηλαδή της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, στον οποίο συμφωνούν και συμβαδίζουν όλα τα αστικά κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και όλοι οι άλλοι πλην ΚΚΕ, παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες τους σε πλευρές υλοποίησής του. Στη δική τους συναίνεση, λοιπόν, ο λαός θα πρέπει να αντιτάξει τα δικά του συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ