Σάββατο 14 Μάρτη 2020 - Κυριακή 15 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Στα 190 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Ραγδαία αύξηση παρουσίασαν σε ένα 24ωρο τα κρούσματα κορονοϊού, καθώς την Παρασκευή ανακοινώθηκαν άλλα 73 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 190.

Πέντε άνθρωποι είναι σε σοβαρή κατάσταση και έχουν διασωληνωθεί. Από τα νέα κρούσματα τα 11 (εκ των οποίων τα 9 στην Αττική) είναι «ορφανά», δηλαδή δεν έχει τεκμηριωθεί πηγή έκθεσης. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς στη χώρα, ο οποίος ήταν ο 66χρονος από την Αμαλιάδα που νοσηλευόταν στο ΠΓΝ Πατρών.

Την Παρασκευή εξάλλου η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσθετα προληπτικά μέτρα απέναντι στην παραπέρα διάδοση του κορονοϊού. Ετσι κλείνουν: Εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός από delivery και τα take away. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους. Κέντρα αισθητικής.

Τις προηγούμενες μέρες είχε ανακοινωθεί η αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των δικαστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, σινεμά και θεάτρων, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Παραμένουν ανοιχτά καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και φούρνοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ