Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΜΠΕΟ GO HOME
ΣΥΡΙΖΑ
Διεκδικεί τα «πρωτεία» της εμπλοκής!

Τα «εύσημα» για την «αναβάθμιση» της εμπλοκής της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ, που επιτεύχθηκε επί των ημερών του στη διακυβέρνηση και στην οποία βασίστηκε «επιτυχώς» η επίσκεψη Πομπέο, έσπευσε να διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας πως εκείνος εγκαινίασε και τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό και επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ, στους στόχους της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε ως θετική την επίσκεψη Πομπέο, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών (επί των ημερών του εγκαινιάστηκε ο α' γύρος του «Στρατηγικού Διαλόγου» στην Ουάσιγκτον, το Δεκέμβρη του 2018) και τομεάρχη Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, να δηλώνει πως «η επίσκεψη ήταν θετική στο βαθμό που συνέχισε την πορεία αναβάθμισης των διμερών σχέσεων που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, με την έναρξη του Στρατηγικού Διαλόγου, την πετυχημένη ΔΕΘ με παρουσία πολλών επενδυτών και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες»! Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει μάλιστα ότι η επέκταση των βάσεων είναι δικό του έργο, αναφέροντας ότι «και εδώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη βασίζεται στο πλαίσιο που χτίστηκε από μας», εγκαλώντας την μάλιστα που «δεν αναλαμβάνει καμία ενεργητική πρωτοβουλία» στην κατεύθυνση αυτή παρότι της παρέδωσε έτοιμο έδαφος.

Να καταγραφεί ότι ο Πομπέο συνάντησε στην Αθήνα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι συναντήθηκε με την αναπληρώτρια τομεάρχη Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ την ομιλία του στο ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» έσπευσαν να παρακολουθήσουν ο Γ. Κατρούγκαλος, ο τέως υπουργός Αμυνας Ευ. Αποστολάκης, αλλά και ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα, Β. Καλπαδάκης.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Αμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Αποστολάκης μίλησε στην «Καθημερινή» σαν να είναι σημερινός υπουργός και υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας, λέγοντας ότι «θα πρέπει να αυξηθεί το αποτύπωμα των αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα».

Οσο για τα ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η «Αυγή», η «αφωνία» συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Πομπέο. Σαν να μην ήρθε ποτέ ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, η «Αυγή της Κυριακής» αποσιωπά πλήρως την επίσκεψη, όπως και τις διαδηλώσεις ενάντια στην ανανέωση της Συμφωνίας. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» πάλι, στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, διαφημίζει την ανανέωση της Συμφωνίας αναπαράγοντας τους ισχυρισμούς για το πόσο επωφελής θα είναι για τα εθνικά συμφέροντα και τις τοπικές οικονομίες, εγείροντας ως μόνη ένσταση ότι η Ελλάδα «δεν παίρνει ως αντάλλαγμα συγκεκριμένες πολιτικές εγγυήσεις και δεσμεύσεις στήριξής της από την Ουάσιγκτον σε σχέση με το Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο»! Μάλιστα, σε συνέντευξη του Γ. Κατρούγκαλου, που δημοσιεύεται ανήμερα της επίσκεψης Πομπέο, η εφημερίδα δεν κάνει την παραμικρή νύξη στο θέμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ