Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΜΠΕΟ GO HOME
Κόκκινες μπογιές στο μεταλλικό κουφάρι του λαομίσητου Τρούμαν

Το άγαλμα του Τρούμαν περιστοιχισμένο από ΜΑΤ
Το άγαλμα του Τρούμαν περιστοιχισμένο από ΜΑΤ
Απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής που βρίσκονταν ακροβολισμένες γύρω από το άγαλμα του Τρούμαν, στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, δέχτηκε το Σάββατο η μεγάλη πορεία, όταν διαδηλωτές πέταξαν συμβολικά κόκκινες μπογιές προς τη μεριά του αγάλματος.

Οπως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ απάντησε με χημικά και καταστολή για να προστατέψει το άγαλμα του λαομίσητου Τρούμαν, σύμβολο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα μας, τραυματίζοντας μάλιστα έναν από τους διαδηλωτές, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ηταν μάλιστα τέτοιος ο ...ζήλος τους, που έριξαν χημικά μέσα στην πορεία, σε μια προσπάθεια να τη διαλύσουν, την ώρα που από το σημείο περνούσαν ακόμα και μανάδες με μικρά παιδιά, μέσα στα μπλοκ των φορέων από τις συνοικίες της Αθήνας.

Η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Η πορεία συνεχίστηκε με αποφασιστικότητα προς την αμερικάνικη πρεσβεία, αφήνοντας πίσω της τον Τρούμαν γεμάτο κόκκινα στίγματα, από τις μπογιές που προσγειώθηκαν στο μεταλλικό κουφάρι του. Μάλιστα, αφού δεν κατάφερε να το κρατήσει ...ατσαλάκωτο, η κυβέρνηση επιστράτευσε μαύρα μεσάνυχτα τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου Αθηναίων για να ξεπλύνουν το άγαλμα, προφανώς για να αποφύγουν τα παράπονα της αμερικάνικης πρεσβείας.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία «παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε βίαια με ΜΑΤ, χημικά, κροτίδες κρότου - λάμψης» στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του Σαββάτου. «Η αποφασιστικότητα, η μαζικότητα και η μαχητικότητα των διαδηλωτών έδωσε την απάντησή της. Το άγαλμα βάφτηκε κόκκινο, όπως οι ιμπεριαλιστές και ο μακελάρης Τρούμαν αιματοκύλισαν τους λαούς της Ελλάδας και της υφηλίου», σημειώνει. «Περιμένουμε τον λαλίστατο πρέσβη των ΗΠΑ, κύριο Πάιατ, να τρέξει αύριο να φωτογραφηθεί με τον "αιματοβαμμένο" Πρόεδρό του», σχολιάζει το ΠΑΜΕ.


Ψεκάζοντας και πετώντας χημικά μέσα στην πορεία, οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να τη διαλύσουν

INTIME NEWS

Ψεκάζοντας και πετώντας χημικά μέσα στην πορεία, οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να τη διαλύσουν

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ