Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρουν σήμερα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τον καβγά τους για το σκάνδαλο της «Novartis», με την Ολομέλεια να καλείται να αποφασίσει επί της πρότασης που κατέθεσε η κυβέρνηση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο. Επίκεντρο της αντιπαράθεσης είναι αν υπήρξε σκευωρία από την προηγούμενη κυβέρνηση σε βάρος πρώην πρωθυπουργών και κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ.

Η προανακριτική θα ασχοληθεί με τη διερεύνηση 4 αδικημάτων όσον αφορά τον Δ. Παπαγγελόπουλο και συγκεκριμένα: Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Η πρόταση βασίζεται στις καταθέσεις του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργού Οικονομικών της ΝΔ, Γιάννη Στουρνάρα, και της αντεισαγγελέα Εφετών και πρώην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Για την πρόταση της ΝΔ απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή τουλάχιστον 151 βουλευτών και αναμένεται να ψηφιστεί σε μυστική ψηφοφορία μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org