Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΜΠΕΟ GO HOME
Εκαναν το μαύρο άσπρο παρουσιάζοντας τα θύματα ως θύτες

Τους διαδηλωτές, που έπεσαν θύματα της επίθεσης, παρουσιάζουν και στοχοποιούν ως θύτες τα ΜΜΕ και η αστυνομία

Η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση
Η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση
Με μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης παρουσίασαν τα αστικά ΜΜΕ τις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο και τη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ. Αφού όλη την προηγούμενη βδομάδα «έθαψαν» τις κινητοποιήσεις ή τις παρουσίασαν σαν «γραφικές - εθιμοτυπικές αντιδράσεις», από το πρωί του Σαββάτου, όταν και προφανώς διαπιστώθηκε ότι δεν πέρασε η προσπάθεια εφησυχασμού, το «τροπάρι» άλλαξε. Τα θέματα που κυριαρχούσαν ήταν τα «δρακόντεια μέτρα ασφαλείας», σε μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο λαός, τα οποία αργότερα συνδυάστηκαν με πλάνα από «βόλτες» του Αμερικανού ΥΠΕΞ και τον στρατό από πράκτορες που τον συνόδευαν φτιάχνοντας υγειονομικές ζώνες στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί όμως που η προπαγανδιστική εκστρατεία απογειώθηκε ήταν όταν σύσσωμοι οι κάθε λογής μηχανισμοί έκαναν το μαύρο άσπρο, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα σε σχέση με την απρόκλητη αστυνομική επίθεση σε βάρος των διαδηλωτών το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα. Ενώ τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στην κινητοποίηση, με αφορμή τη συμβολική κίνηση της κινητοποίησης ενάντια στο άγαλμα του Τρούμαν, τα ΜΜΕ «είδαν» βιαιότητες σε βάρος της αστυνομίας! Ενώ οι διαδηλωτές, μεταξύ τους ηλικιωμένοι και παιδιά, δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες χημικών σε μια προσπάθεια να εμποδιστεί η πορεία, οι τηλεοράσεις συκοφαντούσαν το ΠΑΜΕ, έκαναν λόγο για «εμπόλεμη ζώνη», «σοβαρά επεισόδια» και «μάχες σώμα με σώμα». Ενώ τα ΜΑΤ άνοιγαν κεφάλια διαδηλωτών, τα «ρεπορτάζ» έβλεπαν «ομάδες που χτύπησαν την αστυνομία»...

Σε όλο αυτό το κλίμα παραπληροφόρησης και αντιστροφής της πραγματικότητας ήρθε να προστεθεί και η ενημέρωση δημοσιογράφων από τη ΓΑΔΑ, όπως και η παρουσία αστυνομικών στα τηλεοπτικά παράθυρα, που μιλούσαν για «αδικαιολόγητη βία κατά αστυνομικών»...

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ: Να βάλουμε φραγμό στην επικίνδυνη ενημέρωση

Το «θάψιμο» της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο το περασμένο Σάββατο από τα αστικά ΜΜΕ, αλλά και την αντιστροφή της πραγματικότητας σε σχέση με την απρόκλητη και άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Καταγγέλλει επίσης τη στοχοποίηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ για ανάρτησή του σε προσωπικό του λογαριασμό με την οποία τάχθηκε υπέρ των διαδηλωτών.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, με τίτλο «Να βάλουμε φραγμό στην επικίνδυνη ενημέρωση», σημειώνει ότι «όλα τα αστικά ΜΜΕ "έθαψαν" την τεράστια διαδήλωση προκειμένου να μην υπάρξει ενημέρωση για τις οργανωμένες λαϊκές αντιδράσεις κατά της κατάπτυστης Συμφωνίας».

«Εθαψαν τις διαδηλώσεις προβάλλοντας τον Πομπέο και τις βόλτες του με τους κυβερνητικούς εταίρους του», αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται: «Δεν τους έφτανε αυτό, δεν τους έφτανε που παρουσίασαν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά ενάντια σε διαδηλωτές λες και ήταν θύματα οι επιτιθέμενοι με αγριότητα αστυνομικοί των ΜΑΤ, άρχισαν να ασχολούνται με επικίνδυνο τρόπο, στοχοποιώντας δημοσιογράφο για την ανάρτηση σε προσωπικό του λογαριασμό, που πρόβαλε αυτή την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ τασσόμενος υπέρ των διαδηλωτών.

Για να έρθει στη συνέχεια η χαφιέδικου τύπου προπαγάνδα του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου, με την επικούρηση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού "ΣΚΑΪ" που πρόβαλλαν τα προσωπικά στοιχεία διαδηλωτή, παραβιάζοντας και αυτή την αστική νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων».

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ ρωτάει τις Ενώσεις του κλάδου, τι έχουν να πουν για τα παραπάνω, «θα καταγγείλουν τη στοχοποίηση του συναδέλφου, θα καταγγείλουν τις χαφιέδικου τύπου ενημερώσεις ή θα γίνουν συνένοχες στην κατρακύλα μιας "δημοσιογραφίας" και μιας "ενημέρωσης" που βάζει στο στόχαστρό της το λαό και τους αγώνες του;

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει τέτοιες επικίνδυνες ενέργειες μιας δήθεν ενημέρωσης που δηλητηριάζει συνειδήσεις, προβάλλοντας την ανάγκη οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι να βάλουν οι ίδιοι εμπόδια σε μια πορεία που ο αντιδραστικός της κατήφορος δεν έχει πάτο. Βεβαίως αυτό είναι γενικότερα υπόθεση της λαϊκής πάλης».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org