Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Νέα κινητοποίηση αύριο

Ενάντια στο αντεργατικό master plan των μονοπωλίων

Νέα κινητοποίηση με παύση εργασιών από τις 11.30 το πρωί και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Ναυτιλίας έχουν προγραμματίσει για αύριο, Τετάρτη 9 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συνεχίζοντας με αποφασιστικότητα να παλεύουν για την προστασία των θέσεων εργασίας τους, την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η αυριανή κινητοποίηση έχει προκηρυχθεί από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών της Ζώνης, καθώς αύριο έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) για να επικυρώσει το master plan της COSCO. Σημειώνεται ότι κάτω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων η συνεδρίαση της ΕΣΑΛ έχει αναβληθεί μέχρι τώρα δύο φορές.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών επισημαίνουν ότι μέχρι τώρα με τις κινητοποιήσεις τους έχουν βάλει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και μονοπωλίων «για μετατροπή των μόλων της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα σε car terminal, από ναυπηγοεπισκευαστικούς, που είναι σήμερα». Και τονίζουν: «Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται από μια κυβέρνηση το λουκέτο στους συγκεκριμένους χώρους (1995, 1998, 2004). Οπως και τις προηγούμενες φορές, εμείς οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι στα Συνδικάτα μας, όλοι μαζί σαν μια γροθιά ανατρέψαμε τα σχέδιά τους και κρατήσαμε τη Ζώνη ανοιχτή και την ελπίδα ζωντανή. Ετσι κι αυτήν τη φορά θα μας βρουν απέναντί τους να οργανώνουμε την πάλη μαζικά, συλλογικά, αποφασιστικά».

Τα σωματεία διαμηνύουν προς κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους πως «είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί θα υλοποιηθούν εύκολα... Εμείς με τον αγώνα μας θα τους σταματήσουμε». Διεκδικούν: «Καμία αλλαγή χρήσης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στην εργασία. Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα μας. Κάτω τα χέρια από τις κλαδικές ΣΣΕ. Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ