Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΜΠΕΟ GO HOME
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκτός πραγματικότητας οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίσκεψη Πομπέο

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μ. Πομπέο:

«Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μ. Πομπέο, στην Αθήνα και την υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις είναι εκτός πραγματικότητας, βιάζουν την αλήθεια.

Η επικίνδυνη συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, η οποία ανανεώθηκε και ενισχύθηκε παραπέρα, περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας, το Μαράθι, τη βάση drones στη Λάρισα, τη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, με μεγάλους κινδύνους για το λαό μας, υπηρετεί το στόχο των ΗΠΑ που είναι η αναβάθμιση της παρέμβασής τους στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στη Β. Αφρική και τον Περσικό Κόλπο για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και αγωγών, σε σκληρό ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα.

Τα περί "προστασίας απ' την Τουρκία", "ασφάλειας" και "σταθερότητας" στην περιοχή είναι προπέτασμα καπνού και διαψεύδονται καθημερινά από τις ίδιες τις εξελίξεις, από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, την καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Οι Αμερικανοί, οι οποίοι ζήτησαν προχτές τη συμμετοχή ελληνικού πολεμικού πλοίου στην πολυεθνική δύναμη των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο, πριν καλά καλά αναχωρήσει ο Πομπέο από την Αθήνα, έδωσαν το πράσινο φως στην Τουρκία για νέα πολεμική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία κατά του συριακού λαού. Τα κάθε λογής "παπαγαλάκια" που "κράζουν" για τα κατορθώματα του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Ο λαός μας να μην τσιμπήσει στα δολώματα, γιατί οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις αμερικανικών μονοπωλίων στην Ελλάδα αποβλέπουν στη δική τους κερδοφορία και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα συμφέροντα των εργαζομένων ούτε με τις ανάγκες των "τοπικών κοινωνιών".

Οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας κατά της επίσκεψης Πομπέο, του "Στρατηγικού Διαλόγου" και της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που της έστρωσε το δρόμο και σήμερα σιωπά ένοχα. Ο αγώνας συνεχίζεται πολύμορφα για να κλείσουν όλες οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ενάντια στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σιγή ασυρμάτου(1/10/2020)
Ο λαός να καταδικάσει μαζικά την ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις(28/12/2019)
Υπογράφτηκε η κατάπτυστη και επικίνδυνη Συμφωνία(8/10/2019)
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!(27/9/2019)
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!(23/9/2019)
Ολοι στο δρόμο του αγώνα! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!(19/9/2019)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org